resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 1012
    kendisine olan güven, ilk darbesini almıştır.

    yıllardır süper lig'in içinde olan birinin bu ligin gerçeklerinin farkında olmaması imkansız. kendisi bu gerçeklerle başa çıkacağını düşünmüş ki bir sportif direktör getirerek bir şekilde bir yapılanmaya gitti. eğer yapılanma, altyapı, düzen vs. diyorsanız yıllara ihtiyacınız vardır bu bundesliga'da da, la liga'da da geçerlidir ama bizim ligimizde bunun için on yıllara ihtiyaç vardır. ilk aylarınızda başarısız sonuçların gelmesiyle hocanızı kovarsanız dillendirdiğiniz bütün söylemler boşa gider. cocu'nun görevine son verilmesiyle de ali koç'un sezon başındaki tüm söylemleri boşa çıkmıştır.

    ali koç bu kararıyla yıllardır kendisini bekleyen fenerbahçe taraftarında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır ama fenerbahçe taraftarına özgü olmayan; takım kazansın, şampiyon olsun, yıldızlar gelsin, havaalanı yıkalım anlayışındaki taraftar bu hayal kırıklığını anlamaz. onlar yine transfer yapalım, uçalım kaçalım ister. altyapı mı? vurayım altyapıya, benim giydiğim formanın üstündeki yıldız önemli der geçerler. sonra da ulan niye bu kadar borcumuz var, ulan almanlar ingilizler ne güzel gençleri oynatıyor, lanet olsun diye ortamlarda tatlı su taraftarlığı yaparlar. bu genel bir sorun. ali koç üzerinden galatasaray'ın problemine de yapılan bir eleştiri benim yaptığım. ozan hata yapsa da eleştirsek, barış alıcı kötü oynasa da bizim yunus'u övsem diye bekleyen arkadaşlar var aramızda. söyledikleriniz çıktığında bu çocuklara saldırmayın. ne ozan'a, ne barış'a, ne abdülkadir'e ne de eljif'e. egolarınızı bu çocukların üzerinde tatmin etmeyin.

    hem bu çocuklara biraz göz yumsak ne olur? biraz zaman tanısak. selçuk'u izlemekten yorulmadık mı? göz yummaktan kastım; galatasaray'da bir geleceği olmadığı belli olan birine yaptığı hatalarda göz yumalım demiyorum, ozan gibi çabalayan ve yeteneği topa her dokunuşunda belli olan bir oyuncunun beş maçta üç penaltı yaptırmasına göz yumalım diyorum. arda gibi gece gezmelerine başlarsa, magazin gündeminden düşmezse, kibrinden nefes alınmayacak hale gelirse beraber gömeriz ama öyle değil ya, öyle değil. en azından şimdilik. bu çocuk daha 18 yaşında. ozan'ın başlığında da yazdığım gibi, sakin olalım.

    sezon başında muğdat gelmesin dedim. allah'a şükür şu anki altyapıda oynayan çocuklardan umudumuz fazla. onlardan birini deneseydik muğdat'ın yerine de, muğdat'a vereceğimiz parayı altyapıya yatırsaydık. olmaz mıydı? tamam, çocuklar hazır olmayabilir eksikleri olabilir ama ffp kıskacındayken ve bu kadar ümit vaat ediyorlarken ne zaman deneyeceğiz?

    ali koç'a gömeyim derken bize gömmeye başlamışım. biraz da fenerbahçe taraftarı gibi yazmışım ama isyanımın neye olduğu anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

    lafının arkasında duramayan fenerbahçe başkanı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın