resim
Osman Tarık Çamdal
Takım:Sarıyer
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 2573
    çok ilginç argümanlar ile savunulup iş ahlakı yoksunluğunu ufak da olsa haklı gösterme gayreti içinde olan renktaşlarımı gördükçe çok şaşırıyorum.
    diyelim ki siz orta ölçekli bir firmanın sahibisiniz ve işinizi daha iyiye götüreceğine inandığınız bir kişiyi firmanın önemli bir pozisyonu için değerledirmek istiyorsunuz. bu kişi genç, gelecek vaad eden, potansiyelli, belli referansları olan birisi. yüklü bir miktar maaş ile size sağlayacağı yararları tahmin ederek işe alıyorsunuz. işe aldığınız kişi aldığı dolgun ücretle beraber tüm profesyonellik gereklerini yerine getirmeyi bırakıyor. hayatını değiştiriyor, belki ciddi bir alkol sorunu baş gösteriyor, işine gelmiyor sorumluluklarını yerine getirmiyor, bırak kendini geliştirmeyi sizin onunla anlaşırken size sunduğu özelliklerini bile hayata geçirmiyor veya geçiremiyor. siz bu kişi ile 5 yıllık bir anlaşma yapmışsınız. acaba ne yaparsınız?
    ya ne yapalım denedik olmadı mı dersiniz yoksa iş hukuku içinde bu kişiyi olabildiğince az bir tazminat ile işten çıkarmaya mı çalışırsınız. bence hepimiz önce noter ile bu kişinin iş giriş çıkış saatlerini belgelendirip sonra yapmadığı sorumlulukları üzerine bir dosya oluşturup haklı fesih davası açmaya çalışırız tabii ki hukuk kuralları içerisinde.
    şimdi aslında galatasaray da bu tarık çamdal denilen sözde futbolcuya ve iş ahlakından yoksun kişiye bu yolları hem de çok daha azını uygulamaya çalışıyor. üstelik bu sözde futbolcu sözleşmesinin 4. yılında.
    şimdi biz bu sözde futbolcuya en hafif tabiriyle iş ahlakından yoksun demeyeceğiz de ne diyeceğiz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın