resim
Sebastian Giovinco
Takım:-
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.64
Uyruk:İtalya
  • 83
    ligimizde 34 maçın en az 30 tanesini kapalı savunmalara karşı oynayan üç takım var. bunlar da üç büyükler. şimdi bakalım, son on sezonda üç büyüklerden gol kralı olanlar kimler?

    semih şentürk, milan baroş, alex, burak yılmaz(2), mario gomez, gomis.

    semih 182 boyunda. savunma arkası koşuları yapar, ceza sahası golcüsü golleri atardı.
    baros 184 boyunda. golün her türlüsünü atan bence komple bir forvetti.
    alex, forvet değildi. daha çok 4-1-1-1 gibi veya 4-1-2-1-2 gibi sistemlerde forvetin veya forvetlerin hemen arkasında yardımcı forvet gibi oynardı. giovinco'yu şurada en çok alex'e benzetebiliriz. alex de türlü türlü goller atardı.
    burak 188 boyunda. galatasaray'da komple forvet gibi takıldığını da gördük, salt savunma arkası koşucusu olarak takıldığını da. burak güçlü, kuvvetli, iyi koşu yapan bir forvetti.
    gomez 189 boyunda, kuvvetli, iyi kafacı, iyi boş koşu yapan bir forvetti. fiziği sağlamdı.
    gomis 184 boyunda. geçen sene izledik. müthiş kuvvetli, müthiş pozisyon alan, sert şutları olan bir forvetti.

    arada vagner love gibi, aatıf gibi gol kralları da var. ancak bunlar genellikle kapanıp hızlı çıkan, boş alanları rahatlıkla bulabilen takımların forvetleriydi. yani üç büyüklerin forvetlerinin ancak şampiyonlar liginde bulabilirse bulacağı alanlarda oynuyorlardı. zaten bakarsanız gol kralı olmuş aatıf, fenerbahçe'de alay konusu. gol kralı olmuş vagner love'ın futbolculuğu sorgulanıyor beşiktaş taraftarınca.

    giovinco'nun boyu 163. fiziksel zaaflarını yazmaya başlarsak buradan köye yol olur. forvet olarak faydalanmaya çalışmamız demek, uzun oynama ihtimalimizin sıfır olması demek. orta açacak beklerimizin haybeye orta açması demek. duran top savunmasında otomatik olarak bir kişi eksilmemiz demek. barajda bile durması zafiyet yaratabilir düşünün. giovinco 2-3 sene sonra kariyer sonunda atıyorum bursa'ya, kayseri'ye, akhisar'a v.s. gelip şov yapabilir. forvet arkasında gerçekten fark yaratır. duran topu iyi, şutu iyi, pası iyi, tekniği iyi, top sürüşü iyi. teknik açıdan yok yok bir futbolcu. ama fiziken büyük zaaf. galatasaray kendisini iki stoperin kucağına atamayacağı gibi, bence forvet arkasına koyup orta sahanın yükünü iki orta sahaya da bırakamaz. iki sekiz numara ve bir on numara ile oynayınca savnumadan çıkışta orta saha çok boş kalıyor. bence doğru matematik tek bir altı numaranın önünde hücumu düşünen iki sekiz numara ile oynamak.

    bütün bunlar bir araya gelince, giovinco tarzı futbolcuların galatasaray'a pek faydalı olamayacağını görüyorum ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın