resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 16022
    galatasaray'ı seven, galatasaray taraftarını daha da çok seven futbolcu.

    kendisini teknik olarak belhanda ile hiç karşılaştırmadım. fakat öyle ya da böyle, kendisi ayıp bir şekilde gönderildiğinde yerine belhanda transfer edildi. kendisinin de belirttiği gibi, forma numarasını alıp bir diğer oyuncuya verdiler. galatasaray ile bu kadar başarıya imza atmış, tek başına bile unutulmayacak anılar bırakmış bu isimle her iki tarafın da kalitesine yakışır bir ayrılık olabilirdi en azından. tabii o dönem yönetimimiz ve kalitesi(!), galatasaray'ın da kalitesine zarar veriyordu o başka mevzu.

    benim çok canımı acıtan bir diğer husus ise sneijder'in yollanıp belhanda'nın transfer edilmesinin mali olarak bize 7.000.000 € zarar ettirmesi. o transfer döneminde böyle küçük bir hesap yapıp zaten serzenişte bulunmuştum. (bkz: 2017 - 2018 sezonu transfer dönemi/#2206480)
    bu en hafif tabirle işbilmezlik, gerizekalılıktır. hiçbir akla mantığa sığmayan bu hamlenin, gereksiz isimlerin kendi egolarını tatmin etmeleri için yapıldığını düşünüyorum.

    sneijder gönderilemez mi? gönderilir. fakat yerine daha kalitesizini alıyorsan maddi olarak kâra geçerek yaparsın bu işi. futbolcuların oynadığı oyunlar farklı olabilir, fakat sen farklı tarz adam da alıyorsan bu paraya kumaş olarak kaliteli futbolcu almak zorundasın. salakça işler yapmamalısın. nokta.

    şimdi uzun uzun konuşuyoruz, belhanda'dan nasıl yararlanılabilir diye. aynı tartışma sneijder üzerinden ne kadar konuşuldu? bu kadar kafa yorsaydık eğer sneijder üzerinden nasıl oyun oynayabiliriz diye, takım seviye atlardı diye düşünüyorum. ben o zaman sneijder'in teknik açıdan kalması taraftarıydım, hala ciddi bir şekilde yararlanılabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyordum. hele ki yanında fernando, n'diaye, mariano, gomis gibi futbolcularla... zarar edilen 7.000.000 €'ya da bir futbolcu daha alınabilirdi. gönderilmesi gerektiğini düşünenlere de saygı duyuyor karşı çıkmıyordum açıkçası, o da anlaşılabilir bir seçenekti. fakat gönderiliş şekli, yöntemi, sonucu tam bir fiyasko; hatta tabiri caizse bir tür "sıvama"ya dönüştü. ellerine, hatta oralarına buralarına bulaştırdılar meseleyi yönetenler.

    neyse... kimsenin içini bilemeyiz ama bende bıraktığı izlerle kendisi futbol olarak da karakter olarak da büyük bir isim, güzel adam. bir gün bir şekilde bu kulüpte görev almasını çok isterim. kendisinin bir görevde, veya olur da verilecek bir ödül/plaket töreninde taraftarla kucaklaşması lazım. zira bu ayrılırken iki tarafın da içinde kaldı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın