resim
Guus Hiddink
Görev:Danışman
Takım:De Graafschap
Yaş:77
Uyruk:Hollanda
  • 39
    --- alinti ---

    hiddink ve yanal!
    milli takımlarda guus hiddink ve ersun yanal devri başlıyor... fatih terim’in istifasının ardından milli takımlar için teknik direktör arayışına başlayan futbol federasyonu başkanı mahmut özgener ve ekibi, hiddink ve yanal ile anlaşma sağladı.

    hürriyet gazetesi'nin 4 aralık 2009 tarihli bugünkü sayısındaki habere göre; joachim löw ve jürgen klinsmann’ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü teknik adamla ön görüşmeler yapan federasyon yöneticileri, milli takımlar kariyeri daha parlak ve tecrübeli olduğu için önceliği hiddink’e verme kararı aldı.

    yapılan görüşmeler sonrasında hollandalı çalıştırıcı, ‘sadece a milli takımı çalıştırırım, ümit ve genç milli takımlara karışmam’ şartıyla teklifi kabul etti. rusya milli takımı ile 2009 sonuna dek sözleşmesi olan hiddink ile resmi anlaşma yapılması için, bu sürenin dolması bekleniyor.

    futbol federasyonu, ümit ve genç milli takımların sorumluluğu için de ersun yanal’a teklif götürdü. daha önce a milli takım’ı da çalıştıran yanal’ın, bu önemli görevi memnuniyetle kabul ettiği belirtildi. yapılan anlaşma gereği ümit ve bütün genç milli takımların sorumluluğu 2010 yılından itibaren yanal’da olacak. bu takımlarda görev yapacak antrenörleri yanal belirleyecek.

    guus hiddink ve ersun yanal’a 2010 yılının başında düzenlenecek bir törenle birlikte imza attırmayı planlayan federasyon, her iki teknik adama verilecek ücretleri sır gibi saklıyor.

    3 milli takımla dünya kupası’na gitti

    1946’da doğan guus hiddink, psv eindhoven, valencia, real madrid gibi dev kulüpleri de çalıştırmasına karşın, asıl büyük ününü milli takımlarda yaptı. 1998’de hollanda’yı, 2002’de güney kore’yi dünya kupası yarı finaline çıkaran hiddink, 2006’da da avustralya’yı tarihinde ilk kez dünya kupası’na götürdü.

    halen sözleşmeli olduğu rusya’yı 2008 avrupa şampiyonası’nda ilk 4’e sokan, ancak 2010 dünya kupası finallerine çıkaramayan hiddink, 1990-91 sezonunda f.bahçe’yi de çalıştırdı.
    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın