resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 16015
    2018-2019 katar yıldızlar liginde 6 maçta 3 gol ile oynayan hollandalı eski galatasaraylı. gollerin 3'ünün de penaltıdan gelmiş olması tuhaf. zira kariyeri boyunca hiçbir zaman takımının birinci penaltıcısı olmadı. fakat şimdi rakip yarı sahada kullanılan her duran top kendisine emanet. aynı zamanda çok da doğru bir karar.

    al gharafa'nın özetlerini izlemeye çalışıyorum. özet dediğim de 3-4 dakikalık görüntülerden ibaret. sadece facebook'ta 8-9 dakikalık bir umm salal maçı izlemiştim, ancak bir daha bulamadım ne yazık ki.* katar çok göz önünde olmayan bir lig olduğu için fazla uzun ve detaylı görüntüler ve analizler pek yok. sneijder'e dönecek olursak, izlediğim kadarıyla kilo/boy oranı aşağı yukarı bizdeki son dönemlerinde nasıl hatırlıyorsak aynı. yani öyle çok fazla salmamış kendini. ligde savunma oyuncuları biraz aval aval baktığı için çok fena ters toplar atıyor, ancak çoğu ya takım arkadaşının hareketlenememesinden dolayı kayboluyor, ya da first touch problemi olduğu için oyuncular sıçıp bırakıyor. yine sol çizgiye atıyor kendini, sürekli oralarda takılıyor. yine sol kanatta kendi dilinden anlayan kaliteli bir ekürisi var; vladimir weiss. manchester city, rangers gibi takımlardan tanıdığımız slovak oyuncu, ligin çok üzerinde bir teknik kapasiteye ve sürate sahip. topu aldığı an herkesi geçiyor. ancak son vuruş problemi ve ofsayt sıkıntısı yaşıyor, ki kariyerinde büyük bir sıçrama yapamayışının da en büyük sebebi buydu. fakat lig için oldukça yeterli, hatta fazla bile geldiği için kolayca tölere edebiliyor. kalecileri tam bir kova, yemin ederim hayatımda gördüğüm en boş oyunculardan biri, belki de kafaya oynayabilir. yani yediği golleri türkiye'de bir kaleci yese, kesin o hafta şike muhabbetleri döner. öyle boş bir adam. sneijder bunu idmanda ortalık malına çeviriyordur.

    bunun dışında abdulaziz hatem ve iranlı mehdi taremi de kendini belli eden oyunculardan. wesley özellikle taremi üzerinden set oyunu kurmaya çalışıyor, ancak çoğu zaman etkili olmuyor. eh kolay değil, drogba'yla, eto'o'yla, eren(!)'le oynadığın oyunu daha düşük kalitede oyuncularla oynamak. biraz kendisi de salmış, bunun da etkisi var, kabul

    bunlar da sneijder'in gol attığı maçların görüntüleri. özet namına bir şey beklemeyin, yalnızca goller var. özetler için internet sitelerini tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/watch?v=KIzUs0b3-PQ

    https://www.youtube.com/watch?v=GAsFOpPYuLM

    https://www.youtube.com/watch?v=2pkksMdnFYA

    bütün bunların dışında, portakal'ı tekrar izlemek inanılmaz güzel bir his. ama forması keşke sarı lacivert olmasaydı :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın