• 221
    milli maç arası dönüşü puan kaybettiğimiz bir başka maç.

    kötü oynadık ve ne yazık ki kadro derinliğine bakıldığında bu sıkıntımız devam edecek gibi görünüyor.

    1-) kanat rotasyonumuz kağıt üzerinde güzel gözükse de aslında düşündüğümüz kadar iyi değil. rodriguez ve onyekuru birbirine benzer özellikte oyuncular, sinan maalesef hiç gelişme kaydedemiyor, yunus henüz genç ve kredisi var, iyi katkı vereceğine inancım tam ancak 90 dakikada nasıl bir katkı verebilir fikrimiz yok. orta sahada yine kağıt üzerinde güzel görünen bir rotasyon var ama oyun kurgularında bir sıkıntı var. belhanda galatasaray forması ile izlediğim en yetersiz futbolculardan biri olabilir, istediğiniz kadar teknik olun, zihinsel sıkıntılarınız varsa beş para etmez oynadığınız top. fernando çok önemli ve değerli bir futbolcu ama maç içerisinde savunmanın içine gömüldüğünde kayboluyor. n'diaye bugün galatasaray forması ile en kötü maçlarından birini oynadı, ama yine de fernando ile birlikte takımda orta sahada önemli iş yapabilecek yegane oyuncu. savunmamız fena değil ancak hem maicon hem de mariano'nun formsuz oluşu maçlarda sıkıntı yaratıyor.

    2-) biraz belhanda'ya değinmek istiyorum, şayet kendisi ne yazık ki bir ur haline geldi. oynadığı düzeyde onun kadar gamsız ve vurdumduymaz bir oyuncu uzun süredir izlememiştim. takımın 65 dakika boyunca futbol adına hiçbir şey yapmamasının yegane sorumlusu kendisiydi. top kayıpları ve savunmada bıraktığı boşluklar n'diaye'yi de oyundan düşürdü, n'diaye yoruldu ve oldukça etkisiz bir performans ortaya koydu. son 20 dakika beyefendi hazretleri biraz futbol oynamaya karar verince takım da iyi futbol oynamaya başladı. bilerek oynamadığını düşünmek bile istemiyorum, hiç bir profesyonel böyle saçma bir şey yapmaz, maç seçiyorsa o da ayrı bir sıkıntı. hepimizin* belhanda'nın bu takımda yeri olmadığını anlaması gerekiyor. bir yolunu bulup elden çıkartılması lazım.

    3-) eren konusu ayrı bir hadise, evet yaşı ve formu gereği galatasaray'ın ilk 11'in futbolcusu olmayabilir ama gerçek tek forveti. sahada kaldığı sürelerde zaman zaman ortalıktan kayboluyor olsa da ceza sahasında rakip takım savunması için bir tehlike ve şansın yardımı ile gol ya da goller atabilir. nitekim bugün attığımız golde o anda rodriguez ya da sinan olsaydı o golü atamazdık. tarz olarak takım için farklı bir alternatif sunuyor ve devre arasına kadar kendisinden maksimum verimi almaya çalışmalıyız.

    4-) maalesef ffp nedeniyle sattığımızdan çok alamıyoruz ve bu en az 3 sene daha devam edecek. teknik ekibin zaten bu konu üzerinde çalıştığına eminim ama yunus akgün ve atalay babacan'ın ilk 18'e, fiziksel olarak güçlendiklerindeyse ilk 11'e girmesi gerekiyor. altyapıdan gelen gençlerimiz sayesinde bu bölgelerde yeni alternatifler ortaya çıkacak ve rotasyonumuz kuvvetlenecektir. ayrıca bu şekilde atalay'ın belhanda'nın yerine hazırlanması sağlanacaktır.

    kısa vadede çözüm olarak linnes ve donk'un 11'e monte edilmesi ve donk-fernando-n'diaye orta sahası ile maçlara çıkılması bizi biraz rahatlatabilir. donk'a fernando'nun işlevi verilerek fernando biraz daha ileri alınabilir. bu sayede fernando oyunda istediğimiz ağırlığımızı koymamıza yardımcı olacak, aynı zamanda n'diaye'nin ileride daha çok gözükmesine yardımcı olacaktır. yunus ve atalay'a daha çok şans tanınarak 11'e yavaş yavaş ısındırılması lazım.

    futbolda romantizm güzeldir, ama gerçeklerden uzaklaşmamıza neden olur. mariano ve belhanda'nın ara transfer döneminde elden çıkartılması herkes için daha iyi olacaktır. kiralık ya da bonsevisleri ile fark etmez, 2 forvet, 1 orta saha ve 1 sağ bek transferi ile ligde daha iddialı bir konuma geliriz diye umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın