• 2437
    https://www.galatasaray.org/...ni-gerceklesti/40476

    126 dönüm demek, 126.000 m2 arazi demektir. bir futbol sahasının ortalama 7.000 m2 olduğunu düşünürsek yaklaşık 12 futbol antreman sahası ve bunlara hizmet edecek kapalı alanların yapılabileceği bir alan demektir.

    galatasaray altyapısı kemerburgaz’a taşınınca, istanbul’un avrupa yakasındaki ilçeler için trafik sıkıntısı nedeniyle altyapıya devam zorlaşacaktı. çocukların kemerburgaz’a günlük gidip gelmesi çok zor olacağından, büyükçekmece’ye de altyapı tesisleri yapılarak (yap işlet devret modeliyle de yapılabilir) en az on ilçede yaşayan çocuklar için büyük kolaylık sağlanabilir.

    büyükçekmece ilçesi için de galatasaray’ın bu yatırımı büyük prestij olacaktır. bu tesisler tüm ilçe arsa ve emlakının değerini en az %20 artıracaktır. unutmayın florya’yı florya yapan galatasaray tesisleriydi. büyükçekmece şu anda florya kadar değer kazanamaz ama önümüzdeki otuz yıl içinde aynı seviyeye geleceğinden şüphem yoktur.

    bu gerçeği bilen belediye başkanı hasan akgün’ün de tesislerin altyapı ve çevre düzenlemesinde çok yardımcı olacağına inanıyorum. burada tam bir kazan-kazan-kazan durumu var. hem türk futbolu, hem galatasaray hem de büyükçekmece halkı kazanacak.

    hayırlı uğurlu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın