resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4924
    şimdi,

    belhanda'yı montpellier zamanlarından beri bilirim. fransa'da geçirdiği ve oliver giroud'un resmen yıldızının parladığı o iki sezon belhanda da göze hoş gelen bir performans sergilemişti, hatta montpellier'in en skorerlerinden biri olarak ukrayna'ya gitmişti.

    lakin ukranya'ya gittikten bu güne kadar, fransa'da oynadığı iki sezon kadar top oynamadı. evet dinamo kiev'le üst üste iki şampiyonluk başarısı var, lakin araştırmacı arkadaşlar baksınlar, ukranya'ya ayak bastığı günden bu güne, montpellier'deki o iki sezon kadar tabelaya katkısı olmamıştır. ofansif yönü daha ağır basan ve avrupa'nın baş altı takımlarında oynayan bir oyuncu için bana göre "yetersiz" bir performans.

    bunun sebebi belhanda'nın karakterinden kaynaklanıyor. her ne kadar montpellier, dinamo kiev ve bizimle şampiyonluklar yaşamış olsa da, kendisi "winner" karakterlere sahip bir oyuncu değil. mesela hagi, mesela sneijder bizim gözümüzde efsane mertebesine yükselmiş oyuncular ve her ikisininde de bu karakteri var. bu yüzden bizim çok sevdiğimiz oyuncular oldu, bunun için performansları zora girse bile bir şekilde form tutmayı başardılar. çünkü her şeyden önce güçlü karakter yapısına sahip oyunculardı.

    belhanda'nın tekniği, oyuna katmış olduğu artıları, oyundan götürdükleri tartışmaya açılabilir, seveni vardır, sevmeyeni vardır. bunların hiçbirine itirazım yok ve tüm görüşlere saygı duyuyorum.

    ancak;

    belhanda hiçbir zaman arzuladığınız o futbolu oynamayacak. 2 maç iyi oynayacak, 3 maç kötü, 1 maç iyi, 1 maç kötü. çünkü tekniği olsa da, fiziksel devamlılığı olsa da, kendisi karakter olarak belli yönleri zayıf ve bu açıdan devamlılığı olmayan bir oyuncu.

    ve üzgünüm ki, modern futbolda büyük takımlarda böyle oyunculara yer yoktur.

    edit: @yenisanat uyardı, kendisine sonsuz teşekkürler. ukranya değil, ukrayna :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın