• 185
    oskar sala ve karlheinz stockhausen elektronik müziğin ilk öncüleri olarak kabul edilir. fikirlerini ve klasik beste çalışmaları teknoloji ile birlikte. 1960'ların sonu ve 1970'lerin başlarında da düsseldorflu grup kraftwerk çağdaş müzik için ilham kaynağı idi. kraftwerk onun dördüncü albümü "autobahn" (1974) ile belirtilen elektro müzik tarzı için temel taş koydu. özellikle kendi albümleri üzerinde bugüne kadar daha sonra müzikal gelişimi üzerinde etkili olmak, "insan-makine" (1978) ve "computer world" (1981) vardır kısmen tipik minimalist techno, danceable elemanları gösterdi.

    1982 olan o kraftwerk şarkısı "trans-avrupa express" melodi reworked başlık afrika bambaataa "planet rock" yayınladı. "planet rock" şimdi electro veya electro funk taşı olarak, erken hip-hop klasikleri olarak kabul edilir ve oluşum gelecek techno öncülerinden için önemli bir ilham kaynağı oldu abd'de elektrik santralinin popülerlik terfi.

    italyan üretici giorgio moroder disko tekrarlı dans ritimleri için 1970'lerde synthesizer arkasına yaslandı. onun 1977 donna summer izlemek için üretilen elektronik dans müziği bir kilometre taşıdır "i feel love".

    jean michel jarre ve brian eno 1970'lerde ve 1980'lerde, melodik synthesizer müzik öncü çalışmalar katkısı ve önemli bir ilham kaynağı olmuştur.

    1979 yello gelen ilk single'ı çıktı. bu isviçreli grup örnekleme ve alışılmadık bir ritim yapıları alanında yenilikler getirdi. derrick may ve oliver lieb gibi techno-üreticilerin ilham kaynağı olarak bugün onları arayın.

    ses, ritim, örnekler ve elektronik sesler deneme, almanya, einstürzende neubauten 1980 yılında oluşturulmuş.

    1980 yılında kurulan ingiliz synth-pop grubu depeche mode düzenli olarak hala bir ilham kaynağı olarak bugün bilinen detroit techno originators derrick may, kevin saunderson ve juan atkins tarafından kullanılır.

    ingiliz industrial hareket cabaret voltaire ve richie hawtin tanith gibi ya da etkileyen faktör olarak çeşitli tekno-üreticilerin verilir detroit techno gelişimi için önemli kabul ediliyor.

    en büyük tekno olayı, her sene berlin'de yapılan tekno ve rave şenliği loveparade'dir. adı ve sloganı loveparade olan şölen 1 milyon dan fazla insanın beats lerin eşliğinde çılgınca ve hür dans etmesidir. berlin belediyesinin çevre kirliliğini sebep göstermesinden dolayı, şöleni organize eden firma 2006 senesinde bu yılın olayını iptal etti. geleceği konusunda şu an belirlenmiş bir takvim yok.

    ilk kez 1991 de birkaç otomobil ve stand kamyonlarından yayınlanan tekno müziğinin beatsleri ile 6.000 kişi tekno yaparak gösteri yaptı.

    not: wikipedia alıntıdır.

    günümüzden birkaç örnek vermek gerekirse şöyle güzel eserlere rastlayabiliriz.

    https://soundcloud.com/...car-dark-dub-kompakt

    https://soundcloud.com/...planeta-original-mix

    https://soundcloud.com/...oris-brejcha-gravity

    https://soundcloud.com/...aute-mess-anna-remix

    https://soundcloud.com/...eed-tale-of-us-rmx-1

    (bkz: tekno müzik dinleyen galatasaraylılar)
App Store'dan indirin Google Play'den alın