• 14
    sponsorlar, gise, icerideki icki-yemek vs. satis, tv gelirleri, bahis ve 29.90 dolardan 3 milyon pay-per-view izleyicisiyle birlikte yuz milyonlarca dolar gelir elde edilmis bir kavga seyrettik. conor’un cok da fifisinde olmayan bir macti. hesabina bir 100 milyon dolar daha koydular. khabib tipik köy cocugu, conor’un mevzuya daha cok ilgi ve para cekmek icin yaptigi trash talk’u, saldiriyi falan ciddiye almis. yavrum ölum macina cikmis gibi motive olmustu.

    ufc 229 gecesinde bu mactan bir mac önce rakibinin kafasini gözunu dirsekleri ile delik desik edip hektagonu kan gölune ceviren tony ferguson’un, rakibinin haline uzulup hungur hungur aglamasi ve sportmence rakibine sarilip, kol kola cikmasini izledik. öte yandan bu khabib denen köy yumurtasinin mac bittikten sonra saga sola saldirmasini da izledik. ben yine de irkci conor’a ayar olan biri olarak khabib’i destekledim, sonucta cimbomlu. ama her ne olursa olsun geceyi sportmenlikle bitirmek gerekirdi. cunku zaten ringde rakibini dayak manyagi yapmissin, gerek yok. al kemerini, yap show’unu cek git.

    bu maci ufc tarihinin en buyuk maci olarak lanse ettiler, bilemiyorum. ben k-1 agirsiklet disindaki dögus sporlarini takip etmiyorum. ama insan istiyor ki su guresme isi ufc’den cikarilsin veya yerde kalma suresi koysunlar. round basladiktan 20 saniye sonra, iki ciplak erkegin birbirine sarilip yerde bok böcegi gibi yuvarlanmasina ve kalan 4 dakikayi o sekilde gecirmesine tahammul edemiyorum. k-1 takip etmemdeki sebep o, daha adil ve erkekce bir dögus cunku. ufc’yi ayarlasinlar, kimin bilegi gucluyse, yumrugu balyoz ise, tekmesi yikim ise o kazansin.

    neyse, ben olsam khabib’i diskalifiye eder, tum spor ve ufc dunyasina ibreti alem yapardim. ama spordan ziyade para basmak icin uydurulmus bir spor oldugu icin pek bir sey degismeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın