resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 4085
    fatih terim'i futbol aklı olarak çok beğenirim, futbol bilgisiyle benim bilgim zaten karşılaştırılamaz ama bir anekdot paylaşacağım. hakan balta'yı yaşlanmasına rağmen ısrarla sol bek oynatıyordu, yavaşlayan hakan bunu kaldıramıyordu. mancini geldi adamı stopere çekip adamın hem düzgün ayağını hem de pozisyon bilgisini kullandırarak hakan balta'nın ömrünü uzattı. hatta ta o zamanlar bir dönem savunma bakanı deniyordu. sonra fiziksel olarak hepten çöktü vs...

    ben bir mancini değilim ama sinan konusunda iki sene önce dediğim bir şey var. bu adam kanat olmak için fazla hareketsiz.
    bu adam santraforda denenip nasıl koşu yapması nasıl top alması gerektiği öğretilse son vuruşlarını da geliştirip bize santraforda çok iyi bir alternatif olabilirdi. şimdi ise gerek mıymıylığının devam etmesi gerek kanatta oyunu öğrenmek istememesi kendisine büyük dezavantaj oluşturuyor. çünkü bu adamın aklı fikri ayağına gelecek olan topta ve gol atmakta.

    santrafora çekilirse azminin artacağını, santrafor olmayı daha hızlı öğrenebileceğini, mıymıylığının savunma yardımında ve hücumda hareketlilik konusunda takıma daha az dezavantaj oluşturacağını hatta azmi arttığı için kanatta oynadığına oranla santrafora gereken oranda daha hareketli olacağını düşünüyorum. bu adam benim gözümde modern futbolda çizgiyi kaldırabilecek biri değil. minimum 4-3-3'ün kenarlarında, maximum da santraforda geleceği var. 24 yaş santrafor için genç sayılabilecek bir yaşken denenmesi bence hem kendisi hem de bizim adımıza çok iyi olur kanaatindeyim.

    edit: mental eksikliği santrafora da yansıdı. malesef vurdumduymazlık değil, direk futbol bilgisi olarak çok zayıf birisi. daha da tartışmanın lüzumu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın