resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2446
    hakkındaki tecavüz "iddiaları" doğru, gerçekleşmiş olay. resmi polis raporları, avukatlar arası yazışmalar, 911 arama kayıtları ve en önemlisi "rape kit" denilen zorlama ilişki tespitlerinde kullanılan hastahane raporu bulunmakta. şu anda olay "suçsuzluğu kanıtlanana kadar masum" deyimini geçmiş, "suçsuzluğu kanun önünde cezalandırılmamış suçlu" konumunda. muhtemelen suçu kanun önünde kanıtlanmayabilir zira kendisinin olayı anlattığı avukatları arasındaki, suçunu kabul ettiği dökümanlar sızdırılmış, hukuk önünde gerçekliği yok.

    bundan yaklaşık 1-1.5 sene önce buradan bazı arkadaşlara da detaylı olarak yazmıştım taa o zamanlar. tabi isimler kapalıydı çünkü olayın kapalı tutulması için ödeme yapılmış. bu ödeme de uzun zamandır bilinmekteydi, fakat tecavüz olayı ile kanıtlarla bağdaştırılmamıştı, sadece söylentiler vardı. hatta menajeri jorge mendes'in, bulursam atayım; ödeme hakkında konuşmuşluğu da var, tecavüz vs gibi bir olay yok demişti yanlış hatırlamıyorsam.

    şu sıralar haberin yeniden patlamasının sebebi de avukatlığını yapan bürodan dosyaların elde edilmiş olması. ödeme sonrası mağdur kişinin sitemkar bir mektubunu da avukatları almış, fakat ronaldo'ya iletildiğine dair bir kanıt yok. sızdırılan dökümanlar arasında bu mektup da var. ronaldo ve avukatları arasındaki, ronaldo'nun olayın gerçeğini anlattığı konuşmalar mide bulandırıcı. zaten işin en vurucu kısımlarından biri, avukatları olayı reddetmemekle beraber bürodan elde edilen dosyaların usulsüzlüğünden dem vuruyorlar, paylaşan gazetelere de kişisel dökümanlara usulsüz erişimden dava açacaklarını belirtmişler.

    işin ilginci kendisinin ilk tecavüz olayı değil. united'dayken polis merkezine kadar gidip ifade vermiş, daha sonra hakkındaki suçlamalar geri çekilmişti.

    fakat müthiş bir pr ekibi var. israilde reklamlarda falan oynamasına rağmen halen israil düşmanı helal olsun falan diye yediriliyor müslüman dünyasında, tabi bu biraz da ... neyse. diğer yandan melek gibi bir imaja sahip. messi, 18 yaşında iken!, imaj haklarındaki usülsüzlükten dolayı hakkında soruşturma açılmış fakat bu soruşturma babasının sorumsuzluğu şeklinde bir sonuçla kapatılmıştı. daha sonra tesadüftür ki florentino perez'in locasında oturan savcı davaya atanmış, messi yeniden yargılanmış, yargılama süreci boyunca sanki bir criminal mastermind gibi tepki görmüş ve cezaya çarptırılmıştı. messi'nin 3 katı vergi kaçırmasına rağmen ronaldo'nun olayı kapandı gitti medyada. muhtemelen bu tecavüz olayının da sonu öyle olacak.

    okumalık isteyenleri şöyle alabiliriz: haberi ilk paylaşan der spiegel. yanlış bilmiyorsam kendileri ayrıca panama papers gibi büyük leaklerin arkasındaki gazeteci grubu.

    http://www.spiegel.de/...-rape-a-1230634.html
    -adblock kapatmak istiyor.

    özet: https://twitter.com/.../1046478115734720513

    der spiegel harici olayı anlatan en iyisi burası: https://www.si.com/...n-mayorga-legal-case

    bonus:
    geçen sene olayın kıvılcımları çıktığında spiegel'in yaptığı haber. şu anki kadar detay ellerinde yokken: http://www.spiegel.de/...1143910.html#ref=rss

    2005deki tecavüz olayı: https://www.theguardian.com/.../19/newsstory.sport8
App Store'dan indirin Google Play'den alın