2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2.Hafta Maçı
22:00
1 - 0
  • 122
    fatih hoca geldiğinden beri maçlar 0-0 giderken ve gol atmamız gerekirken kötü oynuyoruz. ancak gol atmamız gerekmiyorken* durdurulamaz düzeyde iyi oynuyoruz.

    hoca iki büyük maçta puan kaybetti. biri geçen sezon galibiyeti kaçırdığımız fenerbahçe deplasmanı(bkz: 17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçı), diğeri ise bu seneki trabzonspor deplasmanı. birinde gol atmamıza gerek yoktu*, diğerinde galibiyet için sahaya çıktık*.

    maç öncesinde beraberliğin bize yetmesi, diğer bir ifadeyle rakibin beraberliği tercih etmeyecek olması, defansif foyalarımızın ön plana çıkmasını engelleyecek şekilde maça başlamamızı sağlayacak ve rakibin bırakacağı açık alanları onyekuru ve rodriguez gibi futbolcularla etkili kullanma ihtimalimizi doğuracaktır.

    bu noktalardan yola çıkacak olursak; rakibin oldukça kuvvetli forvet opsiyonlarını kontrol edip, öne geçersek* daha geniş alanlar bularak maçı 1-3 gibi bir skorla kazanabileceğimize inancım var. ancak bu senaryoda öne geçmemiz gerekli.

    ilk golü yiyeceğimiz senaryoda ise rakibi çözebilecek bir yapıya sahip değiliz. oyuncu grubu buna elverişli değil. gary ve onyekuru açık alanda 10 üzerinde 7-8-9 luk performanslar sergiliyorlarsa kapalı savunmalara karşı 3-4-5 e düşüyor bu rakamlar(u: karar yetenekleri düşük oyuncular bunlar. hoca o yüzden emre sağ kanat için aldığını ima etmişti. belhanda' nın kırmızı kart cezası, selçuk inan' ın sakatlığında onu orta bölgeye kaydırdı). akabinde, takım tempoyu yakalayamadıkça inancını kaybediyor, inancını kaybettikçe rakipler maç içinde daha çok motive oluyor ve bu tip maçlar maalesef farka gidiyor*

    dolayısıyla yenik duruma düşmemek gerekiyor, özellikle ilk yarı. bu; atacağımız golden daha önemli bence. ola ki ikinci yarı bir gol yersek porto takımı dakikalar geçtikçe skorun etkisiyle üzerimize gelme eğilimi göstermeyecektir. ola ki gol atamaz ve 1-0 yenilirsek bile istanbul için ikili averaj konusunda avantajlı oluruz. ancak erken gol yer ve 2,3,4' e giderse maç, ikili averajı kaybederiz ve bu durum 3 takımlı puan sistemli bir grupta büyük dezavantaj olur.

    tabi ki çıkıp top oynayacağız ancak gol atmak için acele etmeyelim demek istiyorum bu entry' de. sakın "çıkıp defans yapsınlar gol yersek yanarız" demek istediğim anlaşılmasın. zaten kesinlikle beceremiyoruz defansif oyunu, hem bu kadronun, hem de galatasaray' ın genlerinde böyle bir yetenek ve istek yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın