resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 244
    hollanda'da teknik direktör işleyen çarkın bir parçasıdır. transferleri sportif direktör yapar, takımı yardımcıları çalıştırır, medya ile ilişkileri pr ekibi yönetir, fitness ekibi takıma kondisyon yükler. futbolcular, altyapıdan beri oynadığı şablonu üst seviyede devam ettirdiği için taktik konusunda fazla zorluk çıkmaz. u-13, u-16 takımında ne yapıyorlarsa onu bir üst seviyede yaparlar. oyuncu grubu zaten genç olduğu için adam yönetimi konusunda hocaya pek iş düşmez. teknik direktör'ün görevi bu süreci yönetmektir.

    türkiyede ise işler çok daha farklı, kurumsal bir yapı olmadığı için teknik direktörün sorumluluğu çok daha fazla. bu yüzden ülkeye gelen hollandalı hocalar ne olduğunu anlamadan kendilerini büyük bir kaos içerisinde buluyor ve türkiye kariyerleri fazla da uzun sürmüyor. rasyonel avrupalı düşünce yapısı türkiyede sonuç vermiyor, türkiyede kaosu yönetebilen isimler kazanıyor.

    mesela önceki sezon donk'un verdiği katkı ve sinan gümüşün attığı ekstra gollerle şampiyon olduk. eğer takımın başında analizlere, istatistiklere göre iş yapan birisi olsaydı bu iki isim de kadroya bile giremezdi. donk, oynadığı maçlarda pek bir ışık vermedi sinan da pek şampiyonluğa giden yolda kilidi açacak bir isme benzemiyordu. buna rağmen fatih terim bu iki isme güvendi.

    tabii mesele o kadar göründüğü kadar siyah ve beyaz değil. cocu gittikten sonra psv herhangi bir sorun yaşamadı, ligde liderler ve sistem devam ediyor. eğer fatih terim giderse önceki dönemlerde olduğu gibi klüp uzun bir süre sıkıntı yaşayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın