resim
Giuseppe Marotta
Görev:Yönetim Kurulu Başkanı
Takım:Inter
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 3
    2010'da juventus'a geldiğinde kulübün hali içler acısıydı. ilk başta karavana atsa da (del neri) sonradan hep doğru hamleler yaptı (conte, allegri); üstüne üstlük sağ kolu paratici'yle birlikte bedelsiz transferin kitabını yazdı (pirlo, pogba, khedira, dani alves)... 8 senenin sonunda 7 sene üst üste şampiyon olmuş, 2 şl finali oynamış bir juventus ortaya çıkardı. gelmeden önce hep zarar yazan kulübü ronaldo transferini kotarabilecek kadar güçlü bir maddi yapıya kavuşturdu. tüm bu başarıları hasebiyle de birkaç gün önce düzenlenen bir törende jose angel sanchez ve ferran soriano'yu geride bırakarak "en iyi yönetici" ödülünü almıştı.

    derken 29 eylül juventus napoli maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı. hafiften çıtlattığına göre bu ayrılık kendisinden kaynaklanmıyor. peki ne oldu da agnelli, marotta'yı göndermek istedi, şimdilik onu da kimse bilmiyor. kimileri agnelli'nin kulüp gelirlerini daha da arttıracak bir ceo'dan yana olduğunu söylüyor, kimileri ise manchester united'ın istediği paratici'nin ceo'luğa kaydırılıp zidane'ın ise sportif direktörlüğe getirileceğinden bahsediyor.

    ne olursa olsun çok riskli bir hamle yaptı agnelli. eğer buradan da başarıyla çıkarsa gitsin pergamberliğini ilan etsin ama en ufak başarısızlıkta işleyen tekere çomak sokmakla suçlanacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın