resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1610
    galatasaray spor kulübü'nü, allah'tan bir mani olmazsa, mayıs 2021'e kadar yönetecek olan başkan.

    azınlık hükümeti gibi bir geçiş döneminin ve hepimizi tedirgin eden dursun özbek'in yeniden seçilme tehlikesinin ardından tek başına ve güçlü iktidarı hayırlı uğurlu olsun.

    dursun özbek belasının def edilişi, ocak-mayıs 2018 arasındaki icraatleri; kaynak oluşturma, borç kapatma, uefa görüşmeleri, fatih terim ile beraber gelen şampiyonluk gibi mevzular gelecek dönem yapacağı icraatlerin teminantıdır diye ümit ediyorum.

    sportif başarının sürekliliği, sürdürülebilir gelir/gider dengesi gibi elzem hususların yanında benim başkan'dan en büyük beklentim kulüp üzerine çöreklenmiş ve ayağımıza pranga, elimize kelepçe olan liseci zihniyetten kurtulmamız için çalışma yürütmesidir. bu tabi ki bir günde, bir yılda, on yılda olabilecek bir şey değil. belki başkan'ın başkanlık süresi, belki de -allah gecinden versin- ömrü yetmeyecek. ama bu liseci sultasının kırılması yolunda attığı her adıma şahsım adına büyük destek vereceğim ve arkasında duracağım.

    aslında bu fırsat daha önce yine bu denli güçlü olarak adnan polat'ın eline geçmişti. aralıklarla 20 yıl süren ve görev aldığı her döneme damga vurduğu yöneticilik hayatının ardından çok güçlü bir şekilde göreve gelmişti adnan polat. önünde çözülmesi gereken idari ve kurumsal meseleler vardı ve şirket birleşmesi gibi kangren olmuş bir sorunu halletmişti. sponsorlarımız hiç olmadığı kadar çoğalmış, gs store -yiğit şardan'ın etkisiyle- ilk defa gerçek bir kulüp satış mağazası hüviyeti kazanmıştı. benim için asıl önemli olansa tüzük değişikliğiydi. adnan polat daha göreve gelmeden bu konuda çalışmalarına başlamış ve başkan olur olmaz yeni tüzüğü yürürlüğe koymak için harekete geçmişti. bu tüzük çalışmasının ana fikri kulüp üyeliğinde liseli/lisesiz ayrımını kaldırmaktı. haliyle liseci zihniyet hortladı ve müthiş bir savunma refleksi göstermeye başladı. adnan polat mecburen geri adım atarak en azından galatasaray lisesi ve galatasaray üniversitesi'ni eşitlemeye çalıştı. bunlar olurken maalesef sportif olarak rezil bir dönem yaşadık. adnan polat, kendini efsane yönetici yapan futbol branşını yoluna koyamamıştı. adnan sezgin'e çok güvenmiş, haldun üstünel'i bile bu uğurda harcamıştı. sanırım en büyük hatası da bu sonsuz güven oldu. neticede sırayla 5., 3. ve 8. olarak hüsran dolu bir dönem yaşadık.

    biz sportif başarısızlıklarla kahrolurken liseci zihniyetin bayraktarları değiştirilen tüzüğe takmışlardı. yukarıda değindiğim savunma refleksiyle adnan polat'ın altını oymuşlar, kulübün hukuki işleriyle uğraşsın diye yönetime alınan mehmet helvacı gibi hainlerle de açık açık vurmaya başlamışlardı.

    27 mayıs 2018'de, saat 16:19'da, buraya kadar yazıp depolayıp devamını yazmamışım. sanırım hiç kendimi yormama gerek yok. tekrar tekrar yazmaya gerek yok zira karşısındaki kanserli zihniyet, hiç utanmadan, sıkılmadan, sürekli aynı şeyleri yapmaktan, galatasaray spor kulübü'nü zehirlemekten geri durmuyor. kendisine karşı da 29 eylül 2018 galatasaray olağanüstü genel kurul toplantısında cephe aldıklarını açık açık ilan ettiler. kanaatimce ve yukarıda belirttiğim gibi bize düşen, bizim gibi gerçekten ve gönülden galatasaraylı olan mustafa cengiz'e sonuna kadar destek olmak ve onu, kendini mavi kanlı ilan eden bu faşizan gruba yedirmemektir. mesele bir forvet transferinden, amatör branşlardan hatta futbol takımından çok daha öte. bizim olan şeyden beslenenler, bizi; bizden olan her şeyi düşman görüp kullanıp yok etmeye çalışıyorlar. madem savaş açtılar, cepheyi belirlediler, biz de kendi cephemizde safları sıklaştıralım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın