• 33
    kendisi her ne kadar türkiye için 'başarılı' sayılabilecek bir aşçı olsa da, yurtdışında -özellikle abd'de- vasat dahi değildir. bu yüzdendir ki yurtdışında çok başarılı gurmelerin, nusret'i, eti pişirme şeklinden ötürü yerden yere vuran, eleştiri manyağı yapan yazıları mevcut.

    ölü bir hayvana onu pişirmeden önce tokat atmak aşçılık değil, şovmenliktir. attığı tokat ete lezzet katmıyorsa, -ki katması saçma olur-, o halde yaptığı iş de şovdan başka bir şey değildir. kendisi bugünlere gelebilmek için çok çalışmıştır, bugün farklı ülkelerde kendi ismiyle şubesi vardır ve hepsi tıklım tıklım doludur, dünyada tanınıyordur, orası başka. hak etmiş midir? bence etmiştir de.

    ama dediğim gibi, bu, onun iyi bir aşçı olmasından önce, daha iyi bir şovmen olduğunun sonucudur. bu yüzden eğer yaptığına da sanat diyeceksek, bu gastronomi sektörüne değil, eğlence sektörüne dahil edilmeli.

    futbolla -yukarıda bazı arkadaşların da belirttiği gibi- futbolcularla fotoğraf çektirmek dışında bir ilgisi yoktur. dolayısıyla sözlük'te başlığı olması da gereksizdir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın