• 9
    almanya'ya verilmiştir ve uefa doğru kararı vermiştir. kimse kusura bakmasın ama ben daha 2 gün önce oğluna pantolon alamadığı için intihar eden bir babanın yaşadığ, yeni ekonomi planı kapsamında sosyal güvenlikte 10 milyar tl tasarruf yapacak olan yani kısacası emeklisinin fakirinin cebinden tasarrufa gidecek olan bir ülkenin böyle bir organizasyonu haketmediğini düşünüyorum. almış olsaydık ciddi bir kaynak aktarmamız gerekeceğinden bu durum bizde adaletsizliği arttırırdı ve krizin boyutları farklı noktalara çıkardı. o yüzden hayırlısı olmuş.

    ki şu da var. daha bizim sınır güvenliğimiz tamamlanmış değil. gaziantep turnuva düzenlenecek şehirler arasında. dünya kadar suriye'li var orada. idlib'de çıkacak en ufak bir olayda dünya kadar göç dalgası gelecekti daha türkiye'ye. kimliksiz, parasız, suç işleme potansiyeli yüksek olan milyonlarca suriye'linin olduğu bir yere zaten adamlar neden turnuva versinler ki?

    kültürel olarak da bakınca, asla ve asla haketmiyoruz. elin ingiliz'i oraya gelir, birasını içer sokaklarda bağır çağır marş söyler maçına gider. konya'da hangi pub da içki içecekti bu insanlar? karnaval havasını nerede yaşatacaklardı? hadi içtiler sokakta yaşayan insanlar bu kültürü kaldırabilecek tipler mi? saçma sapan bakışlar, yeri geldiği zaman saldırılar. bunlar olacaktı kimse kusura bakmasın. bu ülkenin genetik kodu bu. bir tane şehrimizde bir tane avrupa'lı turist kadın kaçırılıp tecavüz edilip öldürülse hesabını verebilecek miyiz? ülkemizde böyle birşey olmaz diyebilir miyiz? asla diyemeyiz.

    velhasıl kelam, haddimiz değildi. çok daha önemli sorunlarımız var, iyi ki bize vermediler diyebiliyorum o yüzden. bizim daha o seviyelere gelmek için yürüyecek çok yolumuz var. güney afrika, ukrayna, brezilya'ya verilmesi nasıl güvenlik açısından gereksiz ve ekonomik açıdan o ülkeleri zorladı ise bu gömlek de bize verilse çok dar gelecekti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın