• 21
    mezun oldum soluğu askerlik şubesinde aldım. hangi büyüğümle konuşsam önce askerlik dedi, sonra gitmesi çok zor olur dedi. başvurumu falan yaptım kağıtlarım çıktı. 2 gün sonra bir telefon geldi. stajda tanıştığım bir godoman staj yaptığım yere beni sormuş, çevre mühendisi arıyormuş. çevre mühendisliği okuyanlar bilir bizim meslekte özel sektörde iyi bir yerde dolgun ücretle iş bulmanın ne kadar zor olduğunu. gönderdiği kimyasal bi deneyde işe yaradı bi deneyde yaramadı. neden böyle bir sorun olduğunu da onun kimya mühendisi ve tesisin kimyageri değil öğrenci halimle ben bulmuştum. bu olay olmasa ben de aklına gelmezdim zaten çevre mühendisi aradığı zaman. beni aradılar staj yaptığım yerden, adam seni soruyor dediler. abi dedim ben kasımda askere gidiyorum tamam herşeyim daha geri dönüşü olmaz bunun. la bebe hayatının fırsatıydı bu ciddi misin dedi kaldı öyle.

    hayatımın en büyük fırsatını askerlik yüzünden tepmek zorunda kaldım. askerden döndüm iş başvuru yaptım ama adamla görüşemedim yurt dışındaydı. zaten genelde yurt dışındaydı. o adamla denizli osb de nasıl tnaışabildim ben de bilmiyorum. oradaki bi kadının davranışları çok itici geldiğinden tekrar da gitmedim. tam 2 sene işsizlik ve saçma sapan işverenler arasında bomboş geçti gitti. son umut isg sınavına girdim ve 2 yıldır isg uzmanıyım.

    ben askerlik yüzünden hayatımın iş teklifini kabul edemedim, ben askerlik yüzünden 2 sene kaybettim, ben askerlik yüzünden üniversitede okuduğum mesleği değil başka bir mesleği yapıyorum. bir gün bile isyan etmedim. vatan borcuydu ödedik, vatan sağolsun dedim.

    bedelliye de karşı değilim ama bu bedelli arkadaşlar 21 gün niye gitcez, niye planlı programlı değil, düzenimiz bozuluyor vs diye isyan ettiklerinde acayip uyuz oluyorum. azıcık şükretmeyi de öğrenmek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın