• 910
    forbrydelsen (danimarka çıkışlı danimarka - isveç ortak yapımı) ile başlayan, bron (isveç çıkışlı isveç - danimarka yapımı) ile devam eden ve trapped (izlanda) ile son altın vuruşunu yapan kuzey polisiye dizi sektörü yine turnayı gözünden vurmuş.

    (bkz: karppi) ya da netflix'teki adıyla (bkz: deadwind)

    imdb'si 7.3'lük bir fin cinayet kurgusu. hakkı 7.7 falan bana kalırsa. kuzeye olan sevdamdan ve dizinin atmosferine duyduğum aşktan dolayı ufak bir(kaç) kıyakla 8 puan verdim.

    dizinin başrolünde sofia karppi (pihla viitala) isimli polisimiz var. ablanın dizideki aurası biraz saga noren, biraz da sarah lund. zaten dizinin geçiş müzikleri de forbrydelsen'ı andırıyor fazlasıyla. diğer başrol ise sakari nurmi (lauri tilkanen) adlı polis kardeşimizin. içerik; bir inşaat alanında bulunan kadın cesedi olayı dallandırıp budaklandırıyor. kocasını yeni kaybeden bir polis olan sofia'ya emanet ediliyor dava. sakari de her ne kadar bir süredir polis olarak çalışıyor olsa da cinayet soruşturması kapsamındaki ilk işini alıyor söz konusu dava sayesinde falan filan.

    2018 yapımı, 1 sezon, 12 bölüm (her bölüm 45 dk). bir günde bitirdim, o biçim sarıyor. tavsiyemdir.

    fragman: https://vimeo.com/232448092
App Store'dan indirin Google Play'den alın