• 60
    iki maddede özetlenmiş kuraldır.

    --- alıntı ---

    a) herhangi bir başlığa girilen bir entry’de, aynı başlıkta yer alan entry’ler "bir üsteki entry'de de ifade edildiği gibi", "yukarıdaki entry'lerde söylendiği gibi", "iki üste bir yazarın da belirttiği gibi" ve benzer sair ifadeler fiziksel olarak refere edildiğinde ilgili entry bu sebeple silinir.

    --- alıntı ---

    ilki zaten forum tarzı entry sınıfına giriyor bana göre. bu şekilde bir entry olmaz.

    --- alıntı ---

    b) herhangi bir başlığa girilen ve aynı başlıkta kendisinden önceki entry'leri entry numarasıyla (#xxxx) refere eden entry'lerde sözkonusu referans entry metinden çıkarıldığı vakit entry bir anlam ifade etmiyor yahut entry'de bir anlam değişikliği ya da anlatım bozukluğu meydana geliyorsa ilgili entry bu sebeple silinir.

    --- alıntı ---

    ikincide önemli bir detay var. entrynin taşıdığı anlam referans entrynin varlığına bağlı değilse o zaman başlıktaki entrylere fiziksel referans nedeniyle silinmiyor. legal bir entry sayılıyor.

    beğenseniz de beğenmeseniz de sözlük formatı bu. yazarların doğrudan kendi aralarında konuşmalarını değil, okuyan herkese hitaben bir şeyler yazmalarını gerektiriyor. zaten kuralı düzenleyen iki madde ve bu maddelerde yer almış istisnalar da aynı mantıkla getirilmiş. yani temel olarak kavranması gereken mantık bu. forum tarzı entry, önceki entrylere cevap niteliğinde, başlıktaki entrylere fiziksel referans içeriyor gibi kuralların altyapısını oluşturan dinamik öğrenildiğinde uyması da zor olmayacaktır.

    galatasaray sözlük zamanında ekşi sözlük'ün yarattığı formatı kendine uyarlamıştır. artık özgün bir yerdir. yani ekşi sözlük'te neler oluyor hiç ilgilenmemektedir. 10 senedir devam eden bir platforma klon demek burayı pek anlamadığınız manasına gelir. evet çıkış noktamız ekşi sözlük. bunu biraz evrimdeki dallanma gibi düşünebiliriz. hani tavşanla köstebeğin durumu gibi. burada senelerdir yazan ve onun dışında buraları senelerdir okuyan bir çok kullanıcı var. siz kalkıp da sözlük formatı öldü, naparsanız yapın burası bir forum derseniz işte o insanların her birine ayrı ayrı saygısızlık etmiş olursunuz.

    sözlük formatı galatasaray sözlük için kendi kurallarından ibarettir. sanal alemdeki diğer örneklerin hiç bir bağlayıcılığı yoktur.

    bu formatı kabul ederek üye oldu her bir yazar buraya. bir çoğu da aylar ve hatta senelerce bekledi. bu formatı kullanmayan, çok daha hızlı üye olunabilecek, en az burası kadar aktif taraftar platformları mevcut. yani tekel falan da değil galatasaray sözlük. ha kalite diyorsanız... sözlüğün kalitesi formatın getirisidir biraz da.

    galatasaray sözlük bir forum değildir. forum görmek isteyen gscimbom veya antu'ya gidip bakabilir. belki de gerçekten mutlu olabilecekleri platformlar benzerleridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın