• 1120
    bu tip bir entry girmeyi hiç istemezdim ama şu entry silme işlerinde ciddi saçmalıyorlar ve benim çok canım sıkılmaya başladı artık.

    geçen hafta yaklaşık 10 yıl önce girdiğim iki entry silinmiş. afedersiniz 10 yıllık entryyi de bırakın bi' zahmet ya. zibilyon tane entry girilmiş bugüne dek, aşırı uç bir şey değilse silme güzel kardeşim. kaç yıllık yazı, bir değeri-hatırası vardır yahu. sözlüğün emekleme dönemleriydi, bir şeyler yeni yeni oturuyordu. böyle entryler hangi akla hizmet silinir? sen bugüne bak, varsa saçmaladığım ya da format dışına çıkan entrym onu sil.

    geçtiğimiz gün de merih demiral başlığında girdiğim bir entry silinmiş. ilk entryde adamın yaşı yanlış yazılmış, insanlar yanlış bilgi sahibi olmasın diye doğrusunu yazıyorum, adam gelmiş başlıktaki entry'lere fiziksel referans içeriyor diye siliyor. şu resmen ayıptır ya ayıp! kalkıp insanlara bilgi veriyorum, buraya bir değer katıyorum ama emeğim umursamazca siliniyor. bi' mesaj at sileceğine de düzeltelim. entry silmek nedir? tartışma çıkarsam, entrysinden bahsettiğim yazara laf yetiştirsem eyvallah. orada bir bilgilendirme var. bu maddeyle böyle bir entryyi silmek saçmalık değil de nedir?

    yönetmeliklerinizi gözden geçirin artık. bu kadar insanın sözlükten gitmesi, yazmaktan vazgeçmesi bu anlamsız tutumunuzla epey alakalı. genel olarak sözlükte hep en son gelen nesiller ayın hiperaktifleri oluyor. sebebi belli. adamlar bir hevesle geliyor, heveslerini itin götüne sokuyorsunuz. kaçıyorlar. içinde yaşadığımız toplumdan ayrı tutamazsınız bizi, isviçre'de doğup-büyümedik. bu kadar kuralcılık çok fazla ve bu insanları germekten/sıkmaktan başka bir halta yaramıyor. sözlük anayasının ciddi bir güncellemeye ihtiyacı var.

    bilginiz olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın