resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2438
    2018 yılında bir çok rekor kırmış oyuncu.

    1 - 2018 dünya kupası'nda portekiz milli takımı formasıyla gol sevinci yaşayan ronaldo, pele, uwe seeler ve miroslav klose'nin ardından 4 farklı dünya kupası'nda da gol atmayı başaran dördüncü futbolcu oldu.

    2 - manchester united'la 1 kez, real madrid'le ise toplamda 4 kez şampiyonlar ligi zaferini yaşayan ronaldo, alfredo di stefano, paolo maldini ve alessandro costacurta gibi efsaneler gibi 5. şampiyonlar ligi kupasını hanesine yazdırdı.

    3 - portekizli yıldız, üst üste 11 şampiyonlar ligi maçında gol atma başarısı göstererek hollandalı ruud van nistelrooy'un 2002/03 sezonunda yakaladığı 9 maçlık rekoru tarihe gömdü.

    4 - şampiyonlar ligi'nde 5 sezondur gol krallığına ulaşan cristiano ronaldo attığı 15 golle 6. sezonunda da zirveyi kimseye kaptırmadı.

    5 - 2018 dünya kupası'nda ispanya'ya karşı oynadıkları maçta hat-trick yaparak takımını sırtlayan yıldız oyuncu, 33 yaş 131 günle dünya kupası tarihinde hat-trick yapan en yaşlı futbolcu oldu.

    6 - dünya kupası ve avrupa şampiyonası'nda 38 resmi maçan çıkan portekizli yıldız, bu alanda da bastian schweinsteiger'in rekorunu egale etti.

    7 - portekiz milli takım formasıyla rusya'da fas filelerini havalandıran cristiano ronaldo, bu golle macar frenc psukas'ı geçerek 85 kezle milli formayla en çok gol atan avrupalı futbolcu oldu. 33 yaşındaki golcünün milli takım seviyesinde en golcü olmak içinse iranlı ali daei'nin 109 golünü geçmesi gerekiyor.

    8 - 2017/18 sezonu sonunda ronaldo, 153 şampiyonlar ligi maçını geride bırakmış oldu. böylece portekizli yıldız, xavi'nin 151 maçlık rekorunu da kırdı.

    via : de marke
App Store'dan indirin Google Play'den alın