• 221
    türk spor basınının takımımız ile alakalı gram bilgisi olmadığını gösteren bilmem kaçıncı maç. takım geçen seneden beri ne tudor ne de terim yönetiminde 4-2-3-1 dizildi ancak hala ısrarla bu formasyon ile kadroyu veriyorlar. az önce bir muhabir "elimizde içeriden gelen kadro 4-3-3 şeklinde ama galatasaray böyle oynamıyor" dedi de kulaklarıma inanamadım. gerçekten ne izlediklerini bilmiyorlar.

    maça gelirsek efendim; maç başı yazmayı sevmiyorum -aslında pek de bu platforma yazmıyorum- ama madem bu sezonki ilk şampiyonlar ligi maçımız ve kadro da hali hazırda belli https://twitter.com/.../1042107445924061184
    hemen bir şeyler söyleyeyim; younes belhanda ve emre akbaba ikilisi eğer orta alandan hücuma geçişlerde başarılı paslar yapabilirlerse bir çok maçta ikisini birlikte göreceğiz gibi geliyor. çünkü birini eksilttiğinizde takımın pas yüzdesi bir anda azalıyor. bu da hücumda basit top kayıplarına ve bunun üzerine hücum üçlüsü ile orta sahanın pres yapmada eksikliği eklenince de iyi geçiş hücumu yapan takımlara karşı pozisyon vermemize sebep oluyor. nitekim son kasımpaşa maçı * buna en iyi örnekti. %55 ile topla oynarken kalemizde 6'sı isabetli olmak üzere 16 şut gördük. özellikle şampiyonlar ligi platformunda bunu iç sahada vermemek, topu hızlı ve iyi kullanmak çok önemli.

    bir ikincisi de stoperde ryan donk tercihi. hocanın, maicon ve ahmet'e güvenmediği çok açık. bunlar arasında geldikten sonra performansını hep yükseltip gözüne giren oyuncuyu tercih etmiş ama umarım stoper mevkisinde orta sahadakinden daha sakar olduğunu da aklının bir köşesine yazmıştır.

    rakibimiz lokomotif de oldukça tedbirli bir kadro çıkarmış. maçı sıkıcılaştırmaya çalışacaklardır. orta sahadaki oyuncularına zamanlaması yerinde baskı yapmak şart yoksa teknik özellkleri yüksek oyuncu grubuna sahip bu alandan geçişleri kalemizde sıkıntı yaratabilir.

    güzel bir oyunun yanında istediğimiz 3 puanı alacağımız bir maç olması dileğiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın