resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4563
    hâlâ ve hâlâ verim almak için zorlamamız gereken futbolcu. tıpkı sofiane feghouli gibi.

    hele mevcut kadro yapımızı düşündüğümüzde. şu anda santrforsuz olan takımın en güçlü olduğunu düşündüğümüz iki bölge var, kanatlar ve merkez. bek rotasyonumuz da çok kuvvetli gerçi.

    neyse. orta sahadaki rotasyon oyuncularımız şunlar: fernando reges, ryan donk, selçuk inan, emre akbaba, badou ndiaye, younes belhanda. ve eğer sayıyorsanız celil yüksel. şu durumda ya selçuk inan'dan ya da younes belhanda'dan kesinlikle rotasyonda yararlanmak zorundayız. emre akbaba bu maç yoğunluğunu kaldırabilir mi bilmiyorum. adamın bireysel zorlanması bir yana, ligde henüz sert, çok sert faule maruz kalmadığı maç yok. yani emre akbaba'yı dinlendireceğimiz maçlar olacak, olmalı.

    ha, eğer rotasyonsuz devam edeceksek silelim gitsin.

    rotasyonda nicelik olarak niçin yararlanmamız gerektiğini söyledikten sonra bir de saha içine dönelim. şu anda herkes farkında sanırım. galatasaray'ım 1-0'a kadar neredeyse hiçbir şey oynayamıyor. set hücumunu hiç oynayamıyor. bu durumda profil olarak daha çok topla arası iyi, oyun kurma özelliği olan birine ihtiyacımız var. kadromuzdaki bu profile uygun olan iki oyuncumuz var: selçuk inan, younes belhanda.

    bana göre selçuk inan'dan daha fazla oyun kurgumuza uygun. fatih terim benim gördüğüm daha çok şampiyonlar ligi'ne uygun, kontraya dayalı direkt oyun tarzı oynamaya çalışıyor gibi geliyor bana. younes belhanda hem set oyununda hem de geçiş oyununda verim verebilecek bir oyuncu. eğer fransa'da geçirdiği zamanları izlediyseniz, belki bana hak verirsiniz. çünkü o zamanlar, hem topla çıkarak hem de pasla alan kat edebiliyordu.

    aslında bu direkt oyun tarzı şu anki kadromuza çok uygun. tek sıkıntı tehdit olabilecek, stoperleri tereddütte bırakacak bir santrforun eksikliği. ama elimizde yok. ne yapacağız karalar mı bağlayacağız, hayır. eren derdiyok'tan verim almaya çalışıyoruz. fakat yavaş yavaş takımın oyun kurgusunun evrileceğini düşünüyorum. takım şu günlerde moda olan 4-3-3'ün klasik santrforsuz olanı namı diğer 4-6-0'a devşirilecek gibi. bunu oynadığımız oyuna ve beklentileri karşılayıp karşılamamasına dayandırıyorum.

    bu durumda aralara top atmasını isteyeceğiniz adamlara ihtiyacınız olacak haliyle. fernando ve ndiaye bunları yapabilir ama her zaman değil. emre akbaba'dan bunu bekleyebilirsiniz ama emre'nin de aslında koşuyu yapan oyunculardan biri olmasını isteyebilirsiniz. yine geliyoruz, younes belhanda ile selçuk inan adlı futbolcularımıza.

    ryan donk'tan nasıl verim alınıyorsa younes belhanda'dan da verim almalıyız. elimizdeki kadro bize bunu söylüyor. selçuk inan ile sofiane feghouli de farklı sayılmaz.

    tabii burada sorun verim alıp alamayacağız sanırım. "bu saatten sonra verim alamayız kullanmayalım" diyeni de anlarım, benim gibi "verim almaya çalışmalıyız" diyene de katılırım. çünkü ikisinin de bir dayanak noktası var. emin olun kimse kara kaşı kara gözü için övüp yermiyor. bu durum iki kesimin de galatasaray'ı düşündüğü gerçeğini değiştirmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın