• 375
    son durumuyla ilgili olarak verilen bilgiler şu şekildedir.

    --- alinti ---
    merhaba dostlar,
    açıklama duymak istediğiniz bazı konularda bilgim dahilinde ufak bilgiler (bilgi diyorum öngörü yada kulaktan dolma cümleler değildir.) vermek istiyorum.
    1. inşaatımızda bayram öncesindeki çalışan sayısına göre küçük oranda artış vardır. ve bu sayı önümüzdeki günlerde bir miktar daha artacaktır fakat kaba inşaat safhasında 1400 kişi asla çalışmayacaktır.
    şimdi bazı arkadaşlarımızdan ufak mırıltı şeklinde nasıl bir artış bu kameradan çalışan personel gözükmüyor bile diyenler olacaktır. açıklayayım. bayramın 2. gününden itibaren a blokta iskele kalıbı kurulmaya başlandı ve bu bölüm neredeyse d blok kadar büyük ve neredeyse d blokta çalışan kadar personele ihtiyaç duyulan bir bölümdür. kameralarda a blok civarını çok iyi göstermediği için şu anda birçok arkadaşımız personel uyuyor yada işe gelmedi diye düşünüyor sanırım ama bu doğru bir kanı değildir. ayrıca a - b ve c blokta prekast kirişlerinin yapımı devam etmekte bir miktar personelimizde buralarda çalışmalara devam etmekte fakat kameralardan anlık olarak görülememekte. bu sebeple kameraların yerlerinin mümkünse değiştirilmesi talebinde bulunacağım.
    2. bayram süresince sadece 1. günde çalışma olmamıştır. normal şartlarda bayram süresi proje dahilinde değildi fakat tedbir amaçlı olarak bayramın 1. günü haricindeki günlerde tam kapasite olmamakla birlikte çalışmalar devam etmiştir.
    3. şu anda inşaatta hızlı bir ilerleme görülememesinin tek sebebi vardır. geçtiğimiz 15 gün içinde tüm hazırlanan kat kalıplarının betonlanmış olması. tabiki yeni ilerlemeler görülebilmesi için,
    - kolon demir işçiliği
    - kolon kalıp işçiliği
    - kolon beton işçiliği
    - kat kalıbı iskele işçiliği
    - kat kalıbı işçiliği
    - kat demir işçiliği
    - kat beton işçiliği
    çalışmalarının gerçekleşmesi gerekmektedir. burada hepimizin görmek istediği 7. madde yani kat betonlarının hemen dökülmesidir. fakat 7. maddeye gelinceye kadar en az 7. madde kadar zaman alan ilk 6 maddenin gerçekleşmesi gerekmektedir. bu sebeple bazı arkadaşlarımız çalışmaların olmadığı yada yavaş ilerlediği konusunda görüş bildirmekteler. fakat bu arkadaşlardan ricamız inşaatı yukarıdaki kıstaslar çerçevesinde değerlendirmeleridir.
    4. inşaatın projesi bir tek kişi yada acemi insanlardan oluşan bir grup topluluk tarafından değil dünyanın önde gelen mimarları ve mühendisleri tarafından en yoğun afetlere dayanabilecek şekilde dizayn edilmiştir. kullanılan kirişler, kolonlar yada tabliyeler hakkında yorum yazarken lütfen daha dikkatli ve saygılı olalım.
    5. birçok arkadaşımız inşaatın ne kadar yakınından geçiyor yada inşaatı ne kadar sıklıkla ziyaret ediyor bilmiyorum ama ben en son bayramdan 4 gün önceki pazar günü staddaydım ve alt katlarıda ziyaret etme imkanım oldu. şu anda inşaatta çalışan personel sayısı sadece kat kalıpları yada kolon inşaatıyla uğraşan arkadaşlarımızla sınırlı değildir. alt katlarda da elektrik, su, havalandırma işleri ile uğraşan ve sayıları en az inşaatta bulunan personel sayısını bulan arkadaşlarımızın olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

    bazı yaygaracı zihniyetlerin tuzaklarına düşmeyelim. lütfen site aracılığı ile yapılan yayınların ve mesajların sadece bizler gibi meraklılar tarafından değil çok elit tabakalar hatta inşaatın projesinin hazırlayıcıları tarafından da takip edildiği bilinciyle hareket ederek yorumlarımızın bilgilerimiz dahilinde ve sınırlı – sorumluluk çerçevesinde olmasına dikkat edelim. bizler türkiye’nin en başarılı ve kaliteli takımının taraftarıyız. şunu hiçbir zaman unutmayalım,

    --- alinti ---

    edit: link

    http://www.ttarena.biz/...-takip-basligi/6480/
App Store'dan indirin Google Play'den alın