• 271
    güzel bir galibiyet aldığımız maç. ancak kusurlarımızı da es geçemeyiz.

    ilk olarak daha takım olamadığımız çok belli. zaten nasıl olalım ki? geçen sene oynadığımız ileri 6'lıdan çok değişiklik olan bir 6'lı ile sahadaydık. bu da oyuna yansıyor ister istemez. oyuncular birbirini tanımadığı için birbirlerinin koşu yoluna bir pas atamadıkları oldu. alıştıklarında daha iyi oynarız. bunu geçersek.

    kale, bekler ve stoperler iyiydi. burada parantez açmamız gereken futbolcu tabii ki ozan muhammed kabak. bu yaşına rağmen fiziksel olarak çok ezilmedi. omuz omuza da en az iki kez * mahmoud hassan trezeguet'ye geçit izni vermedi. bunlar haricinde çok yerinde müdahaleleri oldu. yaptırdığı penaltı da penaltı değildi. var istediği kadar penaltı diyebilir. pozisyon verdik mi verdik ama lig lideri de bu kadar rotasyon yaptığımız maçta pozisyon bulur, o kadar da olsun.

    orta alanda ryan donk gerçekten iyiydi, görevini layıkıyla yapıp zaman zaman hücuma da destek verdi ki bu destek olumluydu. papa alioune ndiaye de iyiydi. bir sekiz numaradan beklediğim özellikler olan defans + ofans katkısını gösterdi. özellikte ofansta zaman zaman attığı çok kritik derin paslar oldu ki biri de asiste dönüştü zaten. işte ben 10 numarayı geçtim 8 numaradan bile bunu bekliyorum. bizim younes belhanda 10 numarada da 8 de de ndiaye'nin yaptığı işleri çok az maçta yapabildi şu ana kadar. yine de bu orta alan ikilisiyle paslaşarak topu ayağımızda tutmamız zor. kanatlar da pas adamı değil zaten. yani oyun yapımız pas futbolu zor olur bu oyuncularla.

    emre akbaba kendini çok gösteremedi. yapmak istediği şeyler pek işe yaramadı diyelim. vasat olarak kaldı. kötü de değildi ama iyi de değildi açıkçası. garry mendes rodrigues ise ilk yarı son derece etkisiz olsa da ikinci yarı aldığı topları değerlendirip 2 gol attı. sinan gümüş ve eren derdiyok ise ise klasik eren ve sinan işte.

    (bkz: #2508454) ilk yarı yazdığım girdi. bunu yazdıktan sonra bu ikili 3 gol attı * ancak fikirlerimin değiştiği söylenemez. eren neredeyse hiçbir şey yapamadı. görevlerini ifa edemedi. garry ise etkisizdi aslında. daha etkili maçlar çıkarmıştı, gözümüz ona alışınca bu maçta ortada pek gözükmedi. buna rağmen iki gol atması takdire şayan.

    genel kanaatim; şu takımda ilk 11 olarak eren ve sinan dışında herkes ilk 11'de oynayabilir. ancak bu ikili ne geçmiş ne de şimdiki performansları bakımından ilk 11'de düşünülmemeleri gerekir. elimizde forvet olarak kimse yok, kabul ancak en azından kanat olarak sinan yerine oynayabilecek oyuncularımız var.

    maça gelirse 2-0 çok çabuk oldu, sonra da rakip dağıldı zaten. iç saha maçlarını bir şekilde kazanıyoruz. deplasmanda da bu form grafiğini sürdürmemiz gerek. 1-0'a kadar doğru düzgün pozisyona giremememiz bir sıkıntı ancak takımın da oturmasını beklemekten başka çaremiz yok. velhasılıkelam, güzel bir 3 puan oldu. önümüzdeki maçlara bakmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın