resim
Phillip John William Cocu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Vitesse
Yaş:53
Uyruk:Hollanda
  • 203
    başarılı olacaksa bile bunun için uzun zaman gerekir, nedenlerini anlatayım.

    1- ligi tanımıyor.
    djalma campos, diagne, trezeguet, umut bulut v.s. bu adamları sen tanıyorsun, ben tanıyorum. cocu bu adamları "birisi hızlı ve güçlü, diğeri iyi bitirir, öteki iyi çalımcıdır, bir tanesi sürekli koşar" şeklinde biliyordur, maç öncesi raporlar kadar tanır. fatih terim bu adamları bilir. keza aykut kocaman da. mesela kalsaydı sumudica isimli şovmen ve bence başarılı hoca da bilirdi bu sene. ligi bilen kötü hocalar yüzünden ligi tanıyor lafı alay konusu olsa da, ligi bilmek önemlidir. guardiola ilk sezonunda geldi, ligi tecrübe etti, o sırada sistemini anlattı ve ertesi sene tarih yazdı mesela.

    2- ekibi zayıf.
    chris van der weerden'i ben psv öncesi hiçbir yerde duymadım. futbolcu olarak da hiç anımsayamıyorum. bence zayıf bir isim kendisi. bildiğim kadarıyla yardımcı hoca.
    erwin koeman nispeten kuvvetli bir isim. ingiltere tecrübesi var. nispeten kuvvetli dedim ancak ligimiz için bence iyi bir antrenör. yabancı sınırı olmaması da avantaj, oyuncuların çoğuyla doğal bir iletişim kurabilir sanırım. gerçi dirar, aatıf ne kadar ingilizce biliyordur bilmiyorum.
    geri kalan isimler zaten türk ve bildiğim kadarıyla kulüpte mevcutlardı.
    galatasaray'a bakıyorsun, yeterliliği tartışılsa da türk futbolunda ağırlığı olan isimler de var, gerçekten iyi eğitimli isimler de. hasan şaş, ümit davala ağırlığı olan isimler. levent hoca ise iyi eğitimli bir insan. levent hocanın direkt teknik direktörlük deneyimi de var üstelik.

    3- kendisini seçenlerden biri yeni başkan, diğeri tartışmalı isim.
    ali koç hakkında her geçen gün tartışmalar büyüyor. bunların bir kısmı aziz yıldırım tayfasının yükselen sesi ancak objektif olup ses çıkartanların sayısı da çok az değil. comolli'ye gelirsek, bu adamın bence harikulade bir tottenham dönemi vardır. arsenal dönemini değerlendirmek zor çünkü wenger ile atıştığını biliyoruz zamanında. orada her şeyi wenger mi yapıyordu, comolli ne yaptı, rowley neler yapıyordu ben bilmiyorum. ama tottenham dönemi etkisi büyüktü. bale, modric, boateng gibi iyi isimler getirmişti, getirdiği başka iyi isimler olsa da onlar bekleneni verememişti ancak isimler iyiydi. liverpool dönemi ise bence rezaletti. ancak şu var, bu adam hep parası olan takımlarla iş yaptı. parası olan takımlarla çalıştı. ne ülkeyi tanıyor, ne ülkenin siyaset-futbol ilişkisini biliyor, ne de düşük bütçelerle tecrübesi var. bilemiyorum.

    yani bu adam başarılı olacaksa, biraz zaman geçmesi gerek. comolli bütçeye adapte olacak, cocu ligi iyice tecrübe edecek ve çok çalışacak, anca bir şeyler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın