• 54
    14 eylül 2018’de oynayacağımız maçta kasımpaşa’ nın en güçlü bölgesi trezeguet, diagne, ilhan ve eduok’tan oluşan hücum bölgesi. ön libero ve stoperlerde çok güçlü değiller ama hafife alınacak cinsten de değiller. iki bek ise vasatın üstünde.

    kasımpaşaya karşı hücum pres yapmak kolay değil ama sahamızda her takıma karşı da hücum pres yapmak zorundayız.

    stoper tandeminde veysel ve ben youssef var ve geriden top çıkarırken onlara baskı yaparsak başarılı olabiliriz.

    hücum hatlarına karşı asla ama asla kontratakta yakalanmamalıyız. bütün rakiplerini kontraatakla yendiler. bu nedenle kasımpaşa’ya uygulamamız gereken taktik bence şöyle olmalı.

    -asla şuursuz baskı yapıp onlara kontraatak şansı vermemeliyiz. bunun için topu bilinçli olarak onlara bırakıp, hızlı adamlarımızla onları gafil avlayabiliriz. oyunun boyunu kısaltıp bizim birinci bölgemize gelmelerine izin verebilir, ndiaye ve fernando’nun bu bölgedeki presleri ile kapacağımız toplarla kontraatak yapabiliriz.

    -kasımpaşa maçın başında çok bocalıyor ve maça ısınana kadar çok pozisyon veriyor. öyle ki sivasspor maçıında daha 35.dakikada üçlük olabilirlerdi. sivassspor çok net pozisyonları gole çeviremedi ve ikinci yarı yorulup oyundan düşünce de fark yediler. bu nedenle kasımpaşa’nın ipini kesinlikle ilk yarıda çekmeliyiz. sivasspor’un aslında çok güçlü bir takım olduğunu ve kasımpaşa’ya taktik hatalar ve ilk yarıda hovardaca harcadıkları pozisyonlar nedeniyle mağlup olduğunu burada hemen kaydetmeliyim.

    -stoperde kesinlikle serdar-donk başlamalıyız, serdar sakat ise maicon-donk olmalı. ahmet çalık bizim için büyük handikap olur. hatta durumunu bilsem ozan kabak olsun diyeceğim de son durumunu bilmiyorum. kesinlikle çabuk stoperlerimiz olmalı ama yeterince çabuk tek stoperimiz serdar o da sakat galiba. donk maicon’a göre bir tık daha çabuk ama ahmet çalık hem ağır hem de güven vermiyor. (ara transferde iki santrafor, iki de stoper almalıyız) yani stoperlerde sıkıntılıyız ve sırf bu nedenle kasımpaşa’ya kontraatak şansı vermemeliyiz.

    -kasımpaşa’ya karşı ilk yarı sonuca gidemezsek, maçın son anına kadar sabırla oynamalı asla hafife almamalıyız. özellikle hücum preslerimizin zamanlamasını çok iyi yapmalıyız.

    trabzonspor maçında en büyük hatamız, onları bizden bir önceki ankaragücü maçına bakarak değerlendirmemizdi. halbuki onun da öncesindeki sivasspor maçını esas alsaydık bu hataya düşmezdik. (trabzonspor sivasspor’a karşı da aynı bize başladığı gibi başladı ve 20. dakikada 3-0 yaptı. bize de aynı taktiği uygulayacaklarını maç öncesi entrymde yazmıştım ve de aynen öyle yaptılar.)

    kasımpaşa maçında eren değil muğdat oynamalı. çünkü ben youssef hem uzun hem de eren’e göre daha çabuk. eren’e şans vereceğini zannetmiyorum. muğdat ise yerden ve çabuk oyunuyla hem youssef’e hem de veysel’e üstünlük kurabilir.

    kadromuzun ise aşağıdaki gibi olması gerektiği kanaatindeyim.

    muslera
    mariano-serdar-donk-nagatomo
    ndiaye-fernando
    henry-emre-rodrigues
    muğdat

    serdar sakat ise maicon-donk, ya da donk-ozan kabak olabilir. yani şunu demek istiyorum, diagne ve trezequet’in karşısına ahmet çalık ile çıkmaktansa genç ozan’ı tercih ederim. o derece yani...

    başarılar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın