• 20
    serena williams genel olarak hakemlerle fazlaca diyalog halinde olan, tavrı agresif olan, dikkafalı bir oyuncu. çok çok büyük bir oyuncu fakat karakteristik özellikleri de ne yazık ki böyle. 2015 yılında us open'a kadar tüm slamler'i kazanıp graf'ın yaptığı gibi grand slam yapma olasılığı gündeme geldiğinde o yılki amerika açık'ta üzerinde oldukça baskı vardı. yarı finale kadar bir şekilde gelmişti fakat, bugünkü kadar olmasa da, yarı finaldeki roberta vinci maçında da oldukça çirkin hareketlerde bulunmuştu. şovu seven ve serena'nın tamamen arkasında olan abd seyircileri de serena'nın ekmeğine yağ sürüp serena'nın bu davranışlarına devam etmesini destekler nitelikte davranmışlardı. nitekim ne oldu: serena o yarı finali kaybedip grand slam yapamadı. daha sonra grand slam'e hiç yaklaşamadığı gibi o günden sonra 4 senede hiç amerika açık'ı kazanamadı.

    bugün de önce koç tavsiyesi almasından dolayı (slamlerde yasak) ilk uyarıyı aldı. daha sonra zaten gergin bir havada geçen maçta raket kırdı ve 2. uyarıyla beraber puan cezası aldı. en sonunda da hakemle özetle 'sen bir hırsızsın ve yalancısın' şeklinde, daha geniş halini aşağıda yazacağım, sözlü diyaloğa girerek bir slam finalinde oyun cezası aldı ve 3-5 geri düştü.

    tüm bunlar olurken osaka maç boyunca inanılmaz servis atıp çok sakin kaldı ve yalnızca maçını oynadı. federer'in kariyerinin ilk dönemlerinde sistemine oturttuğu gibi seyirciyle arasına mesafe koydu ve 21 yaşında ilk slam zaferini tattı. aslında osaka'nın böyle oynamasını kesinlikle bekliyordum. çünkü turnuva boyunca çok çok sakin bir görüntü çizdi ve özellikle çeyrek finalle birlikte en az final göreceğinin sinyalini vermişti. kesinlikle ilk slam finalindeki bouchard gibi kesinlikle değildi. serena'nın hali, tavrı ve oyunu biraz finali şekillendirecekti. serena maç dışındaki birçok unsurlar fazlaca ilgili olduğundan osaka 2 sette fişi çekti.

    serena'nın hakeme oyun arasında söylediği ifadeler:

    "benim karakterime saldırıyorsun."

    "sen bir yalancısın."

    "bir daha benim maçlarımda olmayacaksın."

    "üzgün olduğunu söyle."

    "ne cüretle beni kopyacılıkla yargılarsın." (ilk uyarıyı almasına sebep olan koçuyla olan konuşmasına istinaden)

    "puanı benden çaldın. sen bir hırsızsın."
App Store'dan indirin Google Play'den alın