• 2141
    ------------------------------------muslera-----------------------------------

    ----mariano-------------maicon--------------serdar----------nagatomo----

    -------------------------------------fernando---------------------------------

    -------------------ndiaye----------------------------emre--------------------

    ----garry----------------------------feghouli-----------------------henry----

    false 9 oynayacağız. hücum yaparken feghouli 10 numara gibi geri gelecek, garry ve henry forvet gibi ileri çıkacaklar. 4-4-2 elmas dizilimi gibi bir hal alacak. feghouli yerine duruma göre muğdat da olabilir ancak muğdat'ın forvet arkası tecrübesi ve yetenekleri yok. feghouli burası için en doğru tercih.

    insanlar forvet olarak henry'yi düşünüyorlar. bence kesinlikle yanlış. garry ne kadar forvet olursa henry de o kadar forvet olur. hele hele santrafor olarak düşünmek çok yanlış. false 9 da oynayamaz henry. özellikleri buna uygun değil. kanat oyuncusu olarak çok daha etkili.

    bizim santraforumuz yok. eren bu takımda futbolcu olduğuna şükretmeli. onun dışında santrafor olabilecek bir oyuncu yok takımda. tabii terim bu sefer de donk'tan santrafor yaratmaya çalışırsa başka.

    bu nedenle santraforsuz oynamamız lazım. bunun en iyi oyunu da false 9'dur.

    çok zor bir oyun. kolay olmadığını, çok çalışma ve pratik gerektirdiğini, isabetli pas yüzdesinin yüksek olması gerektiğini, false 9 oynayan oyuncunun çok kritik olduğunu ve feghouli'nin bu görev için çok riskli olduğunu biliyorum. ancak bana göre başka bir alternatifimiz yok.

    bunu yapmak için de oldukça uygun bir dönemdeyiz. neredeyse tüm derbiler devre arasına kadar deplasmanda. şampiyonlar ligi'nde de zaten çok açık oynamayacağız. tüm bunlar birleştiğinde bence en mantıklı sistem false 9 ve en mantıklı diziliş 4-3-3 olacak.

    burada kritik olan şut çekmek. bol şut çekeceğiz. gerekirse dağlara taşlara gitsin. böylece rakip savunma ceza sahası dışını da kontrol etmek zorunda kalacak. diğer taraftan feghouli ceza sahası dışına kadar geleceği için stoperleri öne çıkmaya zorlayacak. diğer taraftan garry ve henry'nin süratleri nedeniyle oluşturacakları tehdit de savunmayı geriyi de kontrol etmek zorunda bırakacak. yani rakip savunma her an tedirgin olacak.

    bu oyunu çok hareketli oynamamız gerekir. isabetli pas, hareketli top. oyunun yönü süratle değişebilmeli. bekler bol bol kanat bindirmesi yapmalı vb.

    dediğim gibi oldukça zor bir sistem bu. ancak bir kez oturduğu zaman bizim ligimizdeki ağır savunmalar serseme dönebilirler. en azından devre arasına kadar böyle idare edebiliriz. tutturursak devre arasında daha iyi bir false 9 bakabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın