• 16
    2000' li yılların başı için genç futbolcu kavramı 20 ve 25 yaşları arasıydı. dünyada ki gelişen teknoloji ve alt yapı eğitimleri sayesinde günümüzde 18 ve 19 yaşındaki futbolcular hazır bir şekilde a takıma çıkabiliyorlar. genç yetenek yetiştirmek, geliştirmek üzere fransa ve almanya bunun dünyada ki öncüsü olmuş durumdalar. özellikle fransa bu konuda rakiplerinin önüne geçmeye başlamış durumda.

    gelelim bizim takımımıza, 2000 ve sonrası jenerasyonunun değerli futbolcuları barındıran, u - 19 ve u - 17 takımları ile etkisini hissetmeye başladığımız yetenekler topluluğudur. yunus akgün, celil yüksel, ozan kabak ve ali yavuz gibi bilinen futbolcular bunun en önemli temsilcileridir. ne yazık ki alt yapı konusunda dünyanın gerisinde olduğumuz için yetiştirdiğimiz oyuncular tam ve hazır olarak a takıma sunamıyoruz.

    günümüz dünyasında hayatımızın büyük kısmını meşgul eden sosyal medya bu tarz genç oyuncularımız için de vazgeçilmez oluyor. sosyal mecraların özellikle twitterın pek çok insan hayatına etkisi büyük oluyor. twitter ortamı ise pek tekin olmayan, iyice ayağa düşen ve bolca linç muhabbetinin dönmesi sebebiyle genç oyuncularımızı fazlasıyla etkilemektedir. yapabilecekleri bir - iki hata, atamayacakları bir gol ile kendileri için söylenilmeyen, yazılmayan hiçbir şey kalmayacaktır.

    ülkemizdeki yetersiz alt yapı eğitimi, kulüplerin yeterince önem vermemesi ve devlet politikaları gibi sebeplerle genç yetenekleri değerlendirme ve geliştirme konusunda her zaman eksik kalacağız. çünkü ülkemiz tamamıyla kapitalizme teslim olmuş yani bizi tamamen tüketmeye alıştırmış durumdalar. bizim üretmeye ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın