• 18
    gazetecilerimizin çoğu dünya basınından bir haber olup, haber çevirilerini sağ tıkla sayfayı türkçe'ye çevir şekli çevirilerle elde ettiği için ortaya çıkan bilgi kirliliği son derece normal. başkanımıza hiç galibiyet alamasak bile bize şampiyonlar liginden 55 milyon euro civarında bir para gelecek bilgisini veren kişi ise hayal dünyasında yaşıyor.

    uefa mart ayında yeni gelir sistemi hakkında duyurusunu yaptı, artık büyük ve geçmişi başarılarla dolu takımlar küçük takımlara göre daha fazla gelir elde edecek çünkü geçtiğimiz dönem marketing pool gelirinin tamamı tüm takımların havuzdaki paylarıyla doğru orantılı olarak dağıtılıyordu ve türkiye'nin havuz payı % 3,43'dü. bu dönem marketing pool gelirinin 292 milyon euro'ya düştüğünü ve türkiye'nin havuzdaki payının da düşeceğini bildiğimiz için bize yayın geliri olarak 25-30 milyon euro gibi miktarların gelmesi imkansız oluyor. ikinci gelir payı coefficient rankings yani gruplara kalan 32 takımın son 10 yıldaki avrupa kupası maçlarında elde ettiği başarıları göre dağıtılacak olan para. toplamda 585 milyon euro başarı kat sayısına göre dağıtılacak ve biz şuanda 24. sıradayız yani bir diğer ifadeyle sondan 9. sıradayız. üçüncü gelir payı katılım paraları, bu miktar herkese sabit olarak 15,25 milyon euro olarak dağıtılıyor. grup aşamasından itibaren ise performansa bağlı olarak gelir kazanma ihtimalimiz var ki bu gelirler; galibiyet için 2,7 milyon euro, beraberlik için 900 bin euro, son 16 için 9,5 milyon euro, çeyrek final için 10,5 milyon euro, yarı final için 12 milyon euro, finale çıkan takımlar için 14 milyon euro ve şampiyon için 2 milyon euro daha. grup aşamasından sonraki maçlarda da galibiyet ve beraberlik primleri verilmeye devam ediyor.

    uefa tarafından açıklanan rakamlar ortadayken bizim şuan için almaya hak kazandığımız kesin miktar 30 milyon euro, bundan sonrası tamamen grup aşamasındaki ve olursa sonrasındaki performansımıza bağlı olarak artacak veya sabit kalacak. bizim bu sene için geçerli olan anlaşmamıza göre bu gelirlerin bir kısmından 2 milyon euro kesilecek. o yüzden 55 milyon euro ve daha üstü seviyesinde bir gelir elde edebilmemiz için grupta neredeyse bütün maçları kazanıp üst tura çıkmaya ve son 16 turunda birazcık kursa şansına sahip olup olursa çeyrek final aşamasını görmeye ihtiyacımız var. bütün bunların ötesinde ise bizim galatasaray futbol kulübü olarak bu gelir kalemlerinden mahrum kalmayıp şampiyonlar ligindeki rakiplerimizle aramızdaki makasın iyice açılmasına izin vermemek için her sene şampiyonlar ligine katılmamız şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın