resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4466
    kendisi hakkındaki son entryim olacak çünkü başlığına girdigimde canım sıkılıyor.

    havaalanındaki taraftara haksız demek tam anlamı ile saçmalık; sevdiği takıma zarar verdiğini düşündüğü kişiye sınırlı ingilizcesi ile küfür etmeden, kabalaşmadan tepki gösteriyor; ne yapacaktı? nota mı çekseydi, telgraf mı?

    taraftari haksiz buluyorsaniz da sunu hatirlatayim; o bir taraftar, galatasaray kulubunun futbolcusu degil, belhanda ise galatasaray'in futbolcusu. kendisini buraya getiren yeteneği, burada tutacak olan karakteri değil miydi? altın, gümüş ve bronz ayakkabı sahibi tanju’yu bu sebepten göndermiş bir kulüpten bahsetmiyor muyuz arkadaşlar?

    golgede ve guneste olan kismini ve futbol dilenciligini bir kenara birakip salt fultbola gelelim; futbol degismis olabilir, 10 numaralar eskisi kadar onem teskil etmeyebilir fakat formda bir sneijder'e, 30 yasinda kimyasi takimla tutan bir hagi'ye, avrupa'nin hangi takimi hayir diyebilir? hadi avrupa'nin her takimi gecelim biz hayir diyemeyiz cunku sapkadan tavsan cikarabilme potansiyelleri var, sola ceken sneijder'in son sezonunda gorduk, gerekirse takim bu adamlarin ustune insa edilebilir...

    galatasaray'da belhanda'nin uzerine takim asla ve asla insa edilemez; sebeplerine gelelim, yildiz futbolcu olabilme ozelliklerinin hicbirisi istikrarli bir sekilde ne yazik ki yok, takima liderlik edebilecek vasfi yok, oyunun temposunu dikte edebilme potansiyeli yok. en onemli ozelligi pre-asist katkisi (bunu (bkz: #2471677) entrysinde kaideyi taciz eden istisna cok guzel bir sekilde anlatmis, okumanizi tavsiye ederim). kendisinin bu ozelligi ancak bir zincirin halkalari seklinde isler, karsi takimin formasyonunu bozma konusunda en kilit rolu 4-3-3 formasyonunda half spacelerde bulunan futbolculardan gelen pre-asistler yapar. bizde bos alan kollayan (bkz: thomas müller) vb. oldugunda, n'diaye ve benzeri bir oyuncu, belhanda'yi tamamen rahata cikarttiginda, sacma salak pas hatalari yaptiginda olasi top kaybindan gelecek hizli kontraya karsi koyacak gucte pres yapabilen ve yumusacik bir orta sahasi olmayan bir galatasaray oldugunda, belhanda pre-asistini yapar; yapar yapmasina da, bunu ondan baskasi da ustune ekstra ozellik katarak yapar.

    nice/marseille/montpellier/cannes/toulon gibi guney fransa takimlarinda basarilar dilerim, kal saglicakla ve ustsuz fransiz kizlarini dikizleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın