• 31920
    “barcelona'nın kaptanı olmaktan gurur duyuyorum. bu takım, benim her şeyim. kaptan olmak, saha içinde ve dışında benim için bir şeyi değiştirmeyecek çünkü daha önce de 2. ve 3. kaptanlık yaptım. hepimiz bu kulüpte büyüdük. bu yüzden kulüple ilgili hislerimiz aynı. kaptanlık gerçekten büyük bir onur.”

    “3 yıldır şampiyonlar ligi'ne çeyrek finalde veda ediyoruz. geçen sezonki elenme şeklimiz ise herhalde içlerinde en kötü olandı. 4-1'in avantajını kullanamadık ve elendik. hepimiz şampiyonlar ligi şampiyonluğunu hedeflemeliyiz. bunu yapacak kaliteye sahibiz. o kupayı alabiliriz. guardiola döneminde de chelsea'ye ve inter'e elendiğimiz bir süreç vardı. o dönemlerde de favoriydik ama ufak detaylardan dolayı işler istediğimiz gibi gitmemişti. artık şampiyonlar ligi, kalite anlamında daha dengeli hale geldi. kulüplerin artık daha çok parası var ve bu sayede daha güçlüler. şu sıralar oyuncular da tercihlerini genelde paraya göre yapıyor. bu çok da kötü değil çünkü eskiden oyuncular madrid'i ya da barça'yı tercih ediyordu. artık en üst seviyede birçok takım var. manchester, chelsea, madrid, paris, italya'daki takımlar... seviye artık daha yüksek.”

    “yenilgilerin üstesinden gelmek için farklı yollar deniyorum ama gerçekten çok zor. çok acı çekiyorum ve zor zamanlar yaşıyorum. tüm takım gibi, kazanmaya alışkın biri olarak her zaman daha fazlasını istiyorum. oğlum thiago futbolla çok yakından ilgileniyor. barcelona ve arjantin'i yakından takip ediyor. yenildiğimiz maçlardan sonra fazla konuşmak istemiyor. yenilgilerin canımızı acıttığının o da farkına vardı.”

    “ben çocukluğumda golcü olmak istiyordum. ama şimdi işler daha farklı yürüyor. asist yapmayı daha çok tercih ediyorum. gol atma fırsatım varsa tabii ki bunu değerlendiriyorum. yeni transferlerin hepsi iyi oyuncular ama birini seçecek olursam, en iyisi arthur diyebilirim. onun hakkında çok şey bilmiyordum, açıkçası beni şaşırttı. oyun tarzı xavi'ye çok benziyor. her zaman top istiyor ve kısa paslar yapıyor. fazla top kaybı yapmıyor. arturo vidal gibi iyi oyuncular, topla birlikte çok iyi işler yaparken, fiziksel anlamda da takıma destek olup savunmaya yardımcı oluyorlar. oyun artık taktik üzerine, fizik üstüne kurulu. o yüzden bu detaylar çok önemli.”

    “burada her şeye sahibim. 13 yaşından beri buradayım, tüm hayatım burada geçti diyebilirim. şu anda dünyanın en iyi takımındayım, dünyanın en iyi şehirlerinden birindeyim. ailem burada, oğullarım katalonya'da doğdu. başka bir yere gitmeme gerek yok.”

    lionel messi

    https://www.demarke.com.tr/...sebep-yok/3HRZWjFj92
App Store'dan indirin Google Play'den alın