resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4427
    belhanda geldiğinden beri ve city’nin oyun tarzını gördüğümden beri hep hayalimde 4-3-3 var. emre’nin de gelmesiyle her gece ortadan sağdan soldan bangır bangır bastırdığımız fernando eşliğinde rakip takımı kendi yarısına hapis ettiğimiz ıslak rüyalarla uyanıyordum taa ki alanya ve son trabzon maçının belhanda atılmadan önceki bölümüme kadar. artık anladım ki belhanda ile 4-3-3 oynamak demek intihar demek.

    4-3-3 sisteminde cdm önünde oynayacak olan iki oyuncunun en önemli özelliği basit top kaybı yapmamasıdır. kısa pasta başarı oranları yüksek yeri geldiğinde takımı rahatlatıp yeri geldiğinde kilit pas atmalarıdır alameti farikaları. bunların haricinde top rakipteyken de pasif kalmayıp takım presine dahil olmalıdırlar.

    belhanda yukarıda saydığım kilit pas ve defansif işlevleri 8/10’luk bir şelilde yapıyor. gelgelelim top kaybı konusunda bir dünya markası olmayı da başrmış bir oyuncu. hücumda çok basit kısa pas hataları yapabiliyor. aslında sadece hücumda da değil defanstan çıkarken de basit top kayıplarıyla gol yedirmişliği var geçen sene galatasarayımıza. geçen seneki karabük maçı ilk aklıma gelen.

    http://tr.beinsports.com/...ayserispor-mac-ozeti

    (dk 1.25’ten itibaren görülebileceği üzere)

    bu top kaybetme oranını somut olarak da göstermek istiyorum sizlere. bunu da muadilleri ile kıyaslayarak daha açık bir şekilde göreceğiz. öyle çok uçup kaçmayalım. şu an ligimizde geçmişte en iyi orta saha performansı gösteren oyuncular kim? beşiktaş’ın 2 sene şampiyonlukta ve daha sonra şampiyonlar liginde ekmeğini yediği tolgay ve oğuzhan ikilisi. bu ikili ayrı ayrı 8 numara oynadılar bazen sosa’nın bazen de talisca’nın arkasında. şu anda beraber aynı anda oynayamamalarının nedeni belhanda’nın çok iyi yapıp bu ikilinin yapamadığı koşu ve pres gücü. her neyse konuyu dağıtmadan bu ikilinin pas hatalarını ve top kaybetme oranlarını görelim.

    oğuzhan: https://i.hizliresim.com/VDOlOP.jpg

    tolgay: https://i.hizliresim.com/nldAdR.jpg

    bu da bizim yunus: https://i.hizliresim.com/vPGgGp.jpg

    gördüğünüz üzere belhanda bu arkadaşların maç başına 2 katı kadar top kaybediyor. bu neye sebep oluyor peki? takımızın ağır stopleri nedeniyle korkulu rüyamız olan kontra ataklara.

    bir tane de uçuk bir örnek verelim ki daha net görülsün bu arkadaş neden merkez orta saha olarak oynayamaz. guardiola’nın kanattan 8,5 numaraya dönüştürdüğü david silva.

    https://i.hizliresim.com/zMZm7B.jpg

    görüyorsunuz. anlatmaya gerek yok :( adam aşmış. bizim yunus 2’lerde gezerken adamın 0.3 ile tamamladığı turnuva var :(

    son olarak bu aşılmayacak bir konu mu? belhanda’dan ümidi olan ben ve benim gibi 4-3-3 severler için aşılabilir bir sorun. az biraz konsantrasyon biraz terim gazı biraz takımı ve oyun anlayışını sahiplenme ile aşılabilir bir durum :) fakat bizim haricimizdeki taraftarların da son aldığı ts maçındaki kırmızı karttan sonra tahamülleri kalmadı, haklı olarak.

    benim tavsiyem bu adam bu sene gitmeyecek gibi duruyor, o yüzden gaza gelip oyuncu ıslıklamak sosyal medyada taciz etmek yerine en azından bu senelik ses çıkarmamak. mecburuz buna yapılacak olumsuz hareketler takımda en çok maaş alan oyunculardan birinden yararlanamamıza sebep olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın