resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 4367
    daha önce tanımlamıştım, yetenekleri tartışılacak kötü futbolcu diye. bazen futbolculuğu ile ilgili de şüphelerim oluyor. futbol böyle bir şey değil ki. futbol takım olmak, mücadele etmek, kazanmayı istemek, yenilgiyi kabullenmemek, öncelikle futbolun temel unsurlarını yapabilmektir. belhanda benliğinden kurtulup takım olamıyor bir türlü, yaptığı yüksek yüzdeli pas hatalarıyla da futbolculuğunu sorgulatıyor. ayrıca çoğu kişinin aksine yetenekli olduğunu da düşünmüyorum. yetenekli futbolcuların yapacağı bazı şeyler gösteriyor maç içerisinde, fakat benim yetenek tanımıma uymuyor bu maalesef. futbolun temel unsurlarıyla bu kadar sıkıntılı olan birisine yetenekli gözüyle bakamıyorum. çünkü sorunu sadece mental değil, aynı zamanda teknik sorunları da çok fazla.

    sorun da tam da yetenekli futbolcuların yapacağı bazı hareketleri bazı maçlarda bizlere göstermesi. bence üzerine taktik konuşulmasının, aslında belhanda'nın oynayacağı mevkiyi çok doğru konumlandırıp çok çok iyi sonuçlar alabileceğimizi düşünen arkadaşların olması da bundan kaynaklanıyor. severek okuyorum, bazen haklı bulduğum yanlar da oluyor, fakat o kişi belhanda değil. üzerine taktikler kurulacak adam belhanda değil ne yazık ki. belhanda'nın negatif özelliklerinin olmadığı ütopik bir dünyada o kişi belhanda olabilirdi, fakat negatif yanlarını silebileceğine inanıp üzerine takım kurmak bana fazla optimist geliyor. futbolun temeliyle bu kadar sıkıntılı olan (hem teknik, hem mental) birisi üzerine taktik kurmak, diziliş ayarlamak, oynayacağın oyunu seçmek çok yanlış geliyor bana. güven vermiyor, hiçbir zaman da vermedi. bu saatten sonra vermesi de çook ama çok zor. belhanda'dan faydalanma adına konuşuluyor da olabilir, fakat bana göre futbolculuğu şüpheli olan birisinden faydalanıcaz diye tüm sistemi ona göre kurmak bizi hiçbir yere götürmez. ondan faydalanacağımız en güzel şey bonservis bedeliydi, olmadı. yedek kulubesi de çok güzel bir faydalanma aracı, 2018-2019 sezonu ilk maçı ankaragücü deplasmanında olduğu gibi mesela.

    şu noktaya da değinmeden edemeyeceğim, kendisi bizim için önemli falan değildir. onun için galatasarayın bir önemi olduğuna inanamıyorum çünkü. kendisinin oynadığı en büyük kulüp galatasaray, ve bunun hiç farkında değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın