• 144
    şamil'in pozisyonunda bir kart durumu var. kontrolsüz bir hareket var ancak elif'in ayağı çarpıyor ve bu yüzden şamil basıyor. kırmızı mı değil mi tartışılır bir pozisyon bu yüzden var'ın hakemi tekrar izlemeye yönlendirmesi doğru.

    bunun dışında 2 tane net hoca hatası var.

    bir hollandalının orta saha çıkartıp oyuna forvet atarak gol sayısını arttırmayı düşünmesi çok ilginç. çıktığı ekole bu kadar ters bir şey olamaz. iyi oynayan ekici çıkartıp forvet aldı oyuna. zaten orta sahası kolay geçiliyordu fener'in iyice orayı boşalttı. sonra oraya bir kesici koyayım diye topal'ı oyuna aldı ama aynı zamanda soldad'da oyuna girdi. yahu soldado defanstan top aldı bu maçta. hayır oyunun son dakikalardaki halini alması için bu değişikliklere gerek yok. zaten oyun buna dönecek belli. madem şutör arttırmak istiyorsun neden iyi oynayan ve uzaktan şut çekebilen mehmeti çıkartıyorsun. yine oyunun daralacağı belli, dar alanda iş yapabilecek valbuena'yı neden çıkartıyorsun.

    işin diğer kısmında ertuğrul hocanın en büyük rakibi kendisi. iyi oyunlar kuruyor ama savunmacı orta saha takıntısı yüzünden oyunu hep bozuyor.deniz'i çıkartıp şamil'i oyuna almasını anlıyorum. deniz her zamanki gibi oyundan düştü ve fenerbahçe bütün maç orta sahalarında çok hareketli olabildi. burada şamil'i görevlendirmek istedi, anlaşılabilir bir durum. ancak şamil atıldıktan sonraki kararları bence korkunç. şamil'in görevini yapacak başka bir oyuncu oyuna almak mantıksız değil ama seni ileri çıkartan 2 oyuncunu da oyundan almak nasıl bir kafa. bu keyif veren, diagonal pasları bu kadar tercih eden, ileri rakip eksilterek gidebilen bir takımı yaratan bir hoca nasıl böyle karar alıyor anlamıyorum.

    bir de şunu söylemezsem içimde kalır. fener'in ve kayseri'nin ilk golleri gayet sinir bozucu ve kalitesizlik kokan goller. belki kayseri'nin golünde harun çıkmalıydı denebilir ama 2 stoper yan yana topa vurdurmayı geçtim, hücumcunun hamle yapamadığı topu aşşağı indiriyorlar. fener'in ilk golü bambaşka bir aptallık. kaleci saçma sapan bir taraftan dönüyor, savunmacı yanında yamacında kim var bilemiyor. bu iki golün karşılıklı olması içim yağlarını eritti.

    bu arada sözlüğün aksine harun'un iyi maç çıkardığını düşünüyorum. dediğim gibi ilk golde belki çıkabilir ama 2 stoperi oradayken çıkmaması bence eksi yazılmaz. çıkıp topu alabilirse artı yazılır. bunun dışında 3. golde hatası var tabi ama orada cherry'nin de özel bir iş yaptığını gözden çıkarmamak gerek. bunun dışında bir kaç tane iyi top çıkardı aslında. hatta hatırımda en az 3 pozisyon var. biri iyi refleks işi diğeri ise yerden seken topu iyi cevap verdiği pozisyon. o pozisyon benim nazarımda baya değerli. takım değiştirmeyi de yadırgamamış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın