• 272
    2018 - 2019 futbol sezonunda kendilerinin maçlarını izleyen arkadaşlar bana hak verecektir ki bu sezon saçma sapan goller yemeyi gelenek hale getirmiş olan takımdır. 2-0 önde götürdükleri maçı birdenbire 3 gol yiyerek rakibine hediye edebiliyorlar. bu sene en belirgin iki komik maçları var. birincisi belenenses maçı, ikincisi ise guimares maçı. ilkinde 2-0 öndeyken rakibi 2 gol atarak durumu eşitledi. uzatma dakikalarında ise penaltı kazanarak maçı galibiyete dönüştürdüler. diğer maç ise guimares maçı. 2-0 önde götürdükleri maçı peş peşe 3 gol yiyerek 2-3 yenilgiyle kapattılar.

    ben profesyonel bir şekilde teknik taktik yorumlamayı bilmem veya bu konuda bir iddiam yok. taktiksel muhabbetlere girdiğimde sanki kahvehanede boş konuşan dayılara mı benzerim diye de soru işaretlerim oluşmuyor değil. boş zamanlarımda müsabaka izlemeyi seviyorum. gördüğümü de aktarmayı seviyorum. yani şimdi porto'da hepimizin bildiği üzere alex telles müthiş bir katkı veriyor. bu adam geçen sene takımının en çok asist yapan oyuncusuydu. bu sene yine aynı şekilde performansını devam ettirerek aboubakar'a çok fazla servis yapıyor. porto maçlarına 4-4-2 şeklinde çıkıyor. defansta telles leite felipe pereira, önlerinde oliveira herrera kanatlarda brahimi otavio ve ileride aboubakar pereira ikilisi var. as kadroları budur.

    defanslarında koordinasyon eksikliği var. bazen gerçekten çok saçmalayabiliyorlar. belenenses maçında çok iyi hatırlıyorum ilk yarısında geri pasta hata yapmışlardı. defansları topa yetişip topu casillas'a geri yolladıklarında ise top yavaş kalmış ve belenenses forveti keita'ya pozisyon sağlamıştı. tabii burada casillas tecrübeliğini konuşturarak pozisyonu önlemişti.

    anladığım ve gözlemlediğim kadarıyla porto duran toplarda çok tehlikeli. her duran topu direkt olarak tehlike diyebilirim. kanatları çok fazla kullanıyorlar ve ayrıca hücum oyuncuları defansın üstüne üstüne doğru çok fazla gitmeyi deniyor. maicon'un beli dönse iyi olur. kafa vuruşları iyi. telles'in brahimi'nin otavio'nun ortaları çok etkili. eksik yanları ise defans arkasına çok ama çok fazla adam kaçıyor. garry ve henry ikilisinin defanslarını terleteceğinden çok eminim. bunun yanı sıra yukarıda dediğim gibi defanslarında bir eksiklik hissediliyor. adam paylaşımında sorun yaşıyorlar ve basit hatalar yapıyorlar. en azından bu sene çıktıkları resmi maçlarda gözlemlediğim bunlar. daha fazla fikri olan varsa elbet onlarda düşüncelerini dile getirecektir.

    yani biz cluj ve bragalı gruba "lokum gibi" diyip buna rağmen zorlanıp şansımızı son maça taşımıştık. bu sene yine temkinli olmalıyız. şampiyonlar liginde rakibimiz porto evet ama kesinlikle içeride eğer ciddiyetimizi koruyup oynarsak porto'yu yeneriz. deplasmanda da en kötü bir puan ile ayrılabileceğimizi düşünüyorum. özellikle takım savunmasında hatasız oynayıp duran toplarda dikkatli olursak maçın seyri bizi keyiflendirecektir herhalde. ikinci torbadan bizim için çıkabilecek en iyi takım çıktı. (benfica dışında) iyi bir kura oldu. şanslıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın