resim
Andreas Evald Cornelius
Takım:Kopenhag
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.93
Uyruk:Danimarka
  • 62
    ben gelirse sevinirim. hayır minimalist değilim. azla kanaat etmek de değil bu.

    bence elmander ile kariyerleri cok benzeşiyor. elmander de 25-26 yaşında toulouse'ta iken birden fazla kez istemiştik, yalnız yamulmuyorsam 11m euro gibi bir paraya bolton'a imza atmıştı.

    şimdi aynı senaryo bu arkadaş için geçerli. bu tip fizikli güçlü santrforlar türkiye'de iş yaparlar, hoca da sever böyle oyuncuları, eğilimleri hep bu yöndedir. gol atmazlar cevrelerini ihya ederler. elmander varken biz iki orta sahamızdan 20 gol 20 asist katkısı almıştık. diğer parçalar harekete geçebilir böyle oyuncuyla. ha dersin ki aynısından var bizde, ona ne haller geldiyse ligin fiziken anasını ağlatırken bizde yerden kalkmaz oldu.

    bu arkadaş garry, onyekuru, emre, belhanda, n'diaye, sinan ve hatta fernando'ya 35+ gol 20+ asist yaptırabilir, kendi de 8-12 gol 4-6 asist yapabilir. bu bizi şampiyon yapar. gruptan çıkarabilir. bilemiyorum altan. hoca bu oyuna çalışmış gibi. 2010-11'e benziyor gibi. ligin kalitesi düştü 8 sene önceye göre, türk ve iyi oyuncu, hatta iyi yabancı oyuncu ligde artık çok kısıtlı. çok suni takım var ligde, alanya rize erzurum malatya vs. bakalım n'olacak.

    mevzu elmander katkısı almak değil pivot santrforla oynamayı bilmek. bazen öyle maçlar oluyor ki oraya direk dikmen gerekiyor, 3'lü stoper düzeninde oynayan schalke maçlarında mesela durum muhtemelen bu olacak. ha sigthorsson lukunlu falan da olabilir ama böyle adam iyidir.

    sevinirim ben gelsin hele.

    edit: sevinemedim ya la.
App Store'dan indirin Google Play'den alın