resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 217
    halil umut meler’in karnesi zayıf. verdiği ve vermediği kararların çetelesini tutmak gerekirse;

    1-barış başdaş’ın emre akbaba’ya yaptığı faul kesinlikle kırmızı karttı. sarı kart bile vermedi. çünkü barış başdaş’ın hareketi tayming hatası nedeniyle direkt emre’nin ayak bileğine ve sakatlamaya yönelik.

    2-maicon’a yapılan hareket penaltı. önce elle kesme nedeniyle daha sonra da yüklenerek maicon’u bozması nedeniyle. özellikle rakibin eli doğal konumunda değil ve topu kesme amacıyla orada.

    3-sinan gümüş’e yapılan hareket penaltı. rakip topa müdahale etmek için son hamlesini yapıyor ama sinan topla rakip arasına girerek buna engel oluyor. (sinan’ın buna hakkı var çünkü top kendi kontrolünde.) rakip topu uzaklaştıramadığı gibi sinan’ın sol bacağına yüklenerek dengesini bozuyor ve düşürüyor. ancak çok ortada bir hareket olduğunu da belirtmem gerek. nitekim halil umut meler de var görüntülerine rağmen çok tereddüt etti. ancak avrupada bu pozisyonun çok daha hafiflerine penaltı çalınıyor haberleri olsun.

    4-galatasaray’ın altıncı golü ofsayt. muğdat’ın topla oynama isteği ve rakip kaleciyi bloke etmesi nedeniyle ofsayt.

    5-birinci golde eren’in hareketi faul ancak öncesinde rakip futbolcu elle oynuyor. gol yerine penaltı verilebilirdi ama elle oynama ve faul çok net olmadığından gol kararını çok eleştirmiyorum.

    bu değerlendirmeyi galatasaray için değil, türk hakemleri için yaptım. spor medyasında yapılan saçma sapan yorumlar hakemlerin kafasını karıştırıyor. avrupalı bir hakemin kararları yukarıdaki gibi olurdu. toroğlu ve diğer bazı hakem eskilerinin çeşitli düşünce ve hinliklerle kafa karıştırmasına izin verilmemeli.

    (bkz: 27 ağustos 2018 galatasaray alanyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın