resim
Shabani Christophe Nonda
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:47
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 1105
    bu adamın adını ne zaman duysam hüzünleniyorum. adam gayet iyi bir sezon geçirirken hem yabancı sınırı saçmalığı, hem de adnan polat'ın transfer çılgınlığına kapılıp jo ve gio dos santos'u devre arasında getirmesi nedeniyle sezon ortasında apar topar sözleşmesini fesh ettiğimiz eski forvetimiz. hayır kendisinin yerine aldığımız jo'nun da nasıl yanlış bir transfer olduğu 1 ayı bulmadan ortaya çıktı, nonda da gönderilene kadar 24 maçta 16 gol atmış o sezon. jo için sözleşmesini fesh ettik adam geldi, parti falan yaptı burada takıldı gitti.

    işin bir diğer boyutu da nonda'nın mı sözleşmesini fesh edelim kewell'ın mı diye düşünülmesiydi. kewell da yanlış hatırlamıyorsam sakatlıktan dolayı sezonu kapatmıştı ama biz baya takır takır oynayan nonda'nın sözleşmesini fesh etmiştik sezon ortasında, sonrasında da futbolu bırakmış zaten.

    nonda denildiği zaman şu maçlarla hatırlarım kendisini.

    (bkz: 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahçe maçı)

    (bkz: 13 ağustos 2008 galatasaray steaua bükreş maçı)

    (bkz: 21 eylül 2009 kasımpaşaspor galatasaray maçı) -> en efsanesi budur bence. ali güneş kasımpaşa kalesi önünde ağlara gidecek olan elano'nun şutunu plonjon yaparak eliyle çıkartmış ve hakem pozisyonu net görmesine rağmen kırmızı kart+penaltıyı vermemişti. (görmemek mümkün değil, hakikaten plonjon yapmıştı adam.)
    bu arada da takım 1-0 mağluptu. biz hakem bu penaltıyı nasıl çalmaz diye sinirden köpürürken ikinci yarı oyuna giren nonda 45 dakikada 3 gol atıp hakemi de yenmişti.

    en iyi 3 nonda anısı yukarıdaki maçlarda oluşmuş bende. bu 3 maç dışında 07/08 çaykur rizespor deplasmanı ve 09/10 avrupa ligi elemelerinde oynadığımız dandik takıma karşı asy'de biri frikikten 3 gol attığı maçlar da kendisiyle ilgili aklımda kalanlardan olmuş.

    bıraktığı güzel anılar için teşekkürler, keşke gayet iyi oynadığı 09/10 sezonunu tamamlayarak futbola veda etseydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın