• 7
    bundan 10 sene önce yazın sonuna yaklaşırken, hararetli msn sohbet miladinin artık son demlerini yaşarken tanımadığım bir adresten sözlüğün linki düştü. tek online lı gecelerden binlerce yazarın yer aldığı, tüm ülke tarafından okunan, bilinen, takip edilen bir sosyal örgütlenme olarak internet tarihindeki yerini aldı.

    barış özbek, mustafa sarp, ayhan akman orta sahasında oynarken, basketbol takımı saçma sapan bir kararla ligden düşme noktasına gelirken, bursadan gelen gol haberi sonrası fenerliler sahaya girerken, 3 temmuz şike patlaması gerçekleşirken bu site az kasmadı zamanında.

    ilk pankartımız sen tarih yaz biz seni yazalım götlerin buz kestiği bir antep maçı. sabahın köründe pankartı stada sokmak için ultraslan tribün emekçisi hasan abi elinde yarım simit ve çayla stadın orada bekliyordu beni. haldunustunelinsactokası nın heyecandan gözyaşı donmuş elinde fotoğraf makinesiyle koşuyordu. o efsane gün o kadar kolay unutulmaz. bu pankart galatasaray sözlüğün tribündeki ilk sesini ufak bir duyurmasıydı.

    foto 1 pankartımız: https://hizliresim.com/moZa18
    foto 2 ultraslan ın web sitesinden o güne ait resim : https://hizliresim.com/7DZpML

    zaman geçtikte sözlükte maç günleri buluşan bir kemik tayfa oluşmaya başlamıştı. barfly, soy ozan, captano, hagi, bayandenmezkadinde, tcoskun, haldunustunelinsactokasi, hagihagihagi, essgi, rabbit, prekazi8 arada lamore del calcio, * ve aklıma yine nick i gelmeyen birkaç arkadaş.
    not: cidden unuttum kızmayın.

    sözlükteki kemik kadro gün geldi kartopu gibi büyümeye başladı. bazen benden kaynaklı kavgalarada şahit oldu, bazen kendi içinde fikir ayrılıklarına düştü ama ne olursa olsun nevizadede üçlünün öncüsü oldu, "ormanda kestik çamı" nı besteledi. hatta çıtayı o kadar yükseltti ki, galatasaray hakkında yalan yanlış haber yapan lig tv kameramanı ve muhabirini aslanım ın içine alıp kamerayı açtırdı ve nkfvas atkısı açtı.

    o günden bir kare: https://hizliresim.com/Y6RaVa

    2009, 2010 ve 2011 in ilk yarısı galatasaray için inişli çıkışlı ama genel olarak inişli senelerdi. arada kewell bordeaux ya 25 metreden çaktı, keita kanatlardan fırtına gibi geçti ama sonrası hüsran. hüsranlara rağmen mağlubiyetlere rağmen pes etmedik ve maçlara gelmeye, sözlüğe yazmaya devam ettik. evet herşeye rağmen güzel günlerdi.

    ekip asy sokakta ve tamamına yakını bekar* : https://hizliresim.com/0zAaWW

    o yıllarda galatasaray tarihinin en büyük hayalkırıklığı olan adnan polat dönemine denk geldik. adnan başkan başarısız yönetimi yetmiyormuş gibi efsanemiz prekaziye çatmıştı. hemen küçük bir operasyonla ali sami yen de prekazi zirvesi düzenledik. ama bu fikir küçük bir krize neden oldu ve başkanın talimatıyla pankart tribünden indirildi. galatasaray tribününün eskileri ve kapalı sol ne olduğunu tam anlamadan maç başlamıştı. neyseki başlamıştı yoksa kapalı fena karışacaktı. belkide tribün büyük bir kavga ile bölünecekti. o zirveden kareler;

    kapalının tam göbeği ve prekazi pankartı: https://hizliresim.com/2a4Rdq

    2010-2011 sezonunun sonuna doğru geldiğimizde herşey tepetaklak, ekip üzgün, futbol takımı dökülüyor, adnan polat protesto ediliyor, yönetim değişme noktasında ama biz yinede kazanacak biryerler arıyoruz ve takımın inönü stadındaki paf maçına gidiyoruz. gidiyoruz derken ekip sadece 3 kişi; ben, hagi, bayandenmezkadinde. bütün sezonu silip süpüren paf takım beşiktaşa 3-1 mağlup oluyor. o gün barboros bulvarından yukarı yürürken bayandenmezkadindenin küfürle karışık bağırmalarını hatırlıyorum. "yeter ulan bu hep böylemi devam edecek" diye. hayır dedim mutlu günlerde gelecek.

    2011-2012 sezonu. artık mutsuz günler geride kaldı. fatih hoca 3. dönemine başladı. melo, elmander, muslera gibi efsaneler aramıza katıldı. elmanderin son saniye 3 beşiktaşlının tepesinden attığı gol, fenerbahçeyi 2 maçtada sahadan silen takım ve sezon sonu kadıköyde kupanın kalktığı günleri görünce sözlükte günlük entry ve ziyaretçi rekorları kırıldı.

    2 gerçek var.
    1- kazanılan maç sonrası sözlüğün hali.
    2-kaybedilen maç sonrası sözlüğün hali.

    işte bunlar hep olacak. iyi günde de bu sözlük olacak, kötü günde de bu sözlük olacak.

    uzun lafın kısası. belki dünya üzerinde küçük bir topluluk olabiliriz. belki dünyanın en fazla taraftarına sahip takımını tutmuyoruz. ama sosyal medyadaki galatasaray taraftarının gücü tartışılmaz. belki 2000 li yıllarda, çocukluk döneminde galatasaraylı olanlar bugün bu büyük sosyal kitleyi oluşturuyor.

    iyi ki birileri ekşiyi klonlamış ve sarı kırmızı olarak bizlerin önüne koymuş. bugün 10. yaşından gün alıyor bu güzel oluşum.

    daha nice 10 senelere. kötü günlerde değilde iyi günlerde kitlenen bir sözlük olman dileği ile.

    kutlu olsun sözlük !!
App Store'dan indirin Google Play'den alın