resim
Mehmet Burak Reçber
Takım:QPR Altyapı
Mevki:Santrfor
Yaş:17
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 48
    çocuk, çocuğun ruh sağlığı ve eğitimi her şeyden önemlidir.

    galatasaray altyapısındaki bu çocuğun galatasaray'a yönelik sosyal medyadaki ifadelerini inceleyince benim çıkarımlarım şunlar;

    1) çocuğun ailesi gerekli koruma, kollama ve eğitme görevini yerine getiremiyor. zira her şeyden önce ağaç yaşken eğilir. fenerbahçeli olsa bile diğer camialara saygı duyması gerektiği, özellikle kendisine emek veren camiaya galatasaray olmasından bağımsız minnet duyması gerektiği çocuğa aşılanmalı. bu ahlaki değerleri almayan çocuk gelecekte büyük zorluklar çeker. vatansever olamaz. vatansever ve sağlıklı bir çocuk yetiştiremez.

    2) galatasaray akademesi'nin de eğitim yetersizliği net şekilde ortaya çıkmıştır. çocuğun ailesinin sahip olduğu yükümlülüklerin büyük çoğunluğu akademide de vardır. burada mesele galatasaray değil... çocuklar takip edilmeli. hiçbir çocuk hiçbir camiaya saygısızlık yapmamalı. kimbilir akademide kaç çocuğun abuk subuk ifadeler kullandığı sosyal medya hesapları var. fenerbahçe'ye, beşiktaş'a ve diğerlerine çirkin ve saygısız laflar ediyorlar. fanatik olacaksa bile saygı duymalı tüm camialara.

    3) ben olsam o yaştaki çocuğa sosyal medya kullandırmam. ama çocuk benim değil. fakat görülüyor ki sosyal medya kullanan çocuk denetim altına da alınmamış. alınsa ailesi mutlaka bu tarz ifadelere gerekli müdahalede bulunurdu diye tahmin ediyorum. allah korusun çocuk 12 yaşında. sapığı var manyağı var...

    4) bir laf da tüm sosyal medya kullanıcılarına. 12 yaşında bir çocuğun tuttuğun takıma yaptığı saygısızlığa kızıyorsun. çocuk eğitimi desek saatlerce ahkam kesersin. ama gidip 12 yaşında cezai ehliyeti bile olmayan bir insan yavrusuna hakaret etmeye tenezzül edebiliyorsun. gerçekten çok acı... ahlaki çöküntü. eminim bu seviyesizlikle yaklaşanların tamamı fenerbahçe ve beşiktaş'a çocuktan galatasaray'a beklediği saygıyı göstermiyordur.

    5) çocuğun galatasaray akademesinde devamına gelirsek... ifadeler hatalı ve saygı eksikliği içeriyor. nankörlük de var. işte akademi olmanın değeri burada ortaya çıkıyor. kovmak bir yana bu çocuğun belli ki desteğe ihtiyacı var. o desteği vermeye mecburuz. iyi insanlar yetiştirmemiz lazım. iyi insanlar da işte bu yaşlarda gerekli yardımlar yapılarak yetiştirilir. sorunu inkar etmiyip saygısızlığı, nankörlüğü tespit etmek ve derhal gerekli tedbirleri almak lazım. bu davranış tarzının çocuğun karakterine yerleşmesi engellenmeli.

    bu çocuklar malesef gerçekten başı boş. olay sosyal medyaya yansımasa kimsenin umru olmayacak. şimdi de umru mu emin değilim. çoğu kişi sözlük yazarlarını tenzih ediyorum, çünkü çok güzel eleştiriler okudum arada, çocuğu değil kendi egosunu önemsiyor. tuttuğu takım galatasaray hakkında bu şekilde konuşulmasını sindiremiyor.

    malesef akedemi olarak sınıfta kaldık, çocuklar yeterince korunup kollanamıyor. mehmet burak reçber'in istisna, gözden kaçmış bir detay olduğunu hiç sanmıyorum. çocuklarımızın bir çoğu benzer hareketler içerisindedir.
    çocuğun ailesi sınıfta kaldı, çocuktan bi haberler, haberdarlarsa zaten durum daha da kötü.
    taraftar olarak daha doğrusu türk insanı olarak sınıfta kaldık, zalim ve çirkiniz. ahlak olarak çökmüşüz.

    evet tek bir mesele ama malesef eğitim konusunda ülkece sınıfta kaldığımızın göstergesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın