resim
Mehmet Burak Reçber
Takım:QPR Altyapı
Mevki:Santrfor
Yaş:17
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 23
    babası aslında galatasaray'lıdır. zaman onu fenerbahçe'ye götürüp kaptan yapmıştır daha sonra beşiktaş'a yolu düşmüş. 80ler hoş geldin...

    rüştü oğlunu gs altyapısına verince hala galatasaraylılığı devam ediyor diye düşünmüştüm ama belliki evlat fenerbahçe'li. eğer fenerbahçe'li ise 10 yaşındaki bir çocuğu neden bizim altyapımızda oynatırlar anlamıyorum. bilen biri aydınlatsın lütfen. daha futbolu yeni öğreniyor. hocası iyi olan herhangi bir altyapıda oynayabilir çocuk. neden çocuğu böyle bir ikileme sokuyorlar, bilemiyorum. yani yarışmacı bir yaşında veya bu çağın arifesinde olsa çocuğun bizim takımda oynamasını anlarım. burasının geleceği için daha iyi olduğuna karar vermişlerdir ama daha çocuk yahu.

    bir de 10-11 yaşında bir çocuğun instagram paylaşımına da kafayı takacak kadar boş zamanımıx olmamalı. bırakın eğlensin çocuk. bu paylaşımları bilmeden de ben mutluydum. benim hayatımda hiç bir şey değiştirmedi bu bilgi. yani bu bilgi olmasa hiç bir şey değişmeyecektir hayatımda.

    altyapı hocaları da küfür, hakaret, saygısızlık vs gibi durumlarda müdahale ederler. düzgün bireyler yetiştirmek en büyük amaç zaten.

    edit: çocuk "beşiktaş'ın b'si galatasaray'ın g'si..." diye bir şey paylaşmış. bunda hiç bir şey yok. samimi hatta. asıl gönülden aidiyet duyduğu takımla kopmak istemiyor ve bu işe olan sevgisini canlı tutmaya çalışıyor. küfür vs etse tepki verilmesini anlarım ama öyle bir şey yok.

    ben gençken fenerbahçe'de spor yapabilecektir, annem orayı ayarlamıştı. ben "galatasay'lıyım fenerbahçe'de ne işim var." dedim. iyi halt etmişim. şimdi masa tenisini de iyi oynayabilen biri olacaktım. kendime bir şey daha katmış olacaktım. fenerbahçe bir kişiyi daha bir sporla uğraştırıp topluma bir şey katacaktı. ben ise yine galatasaray'lı olacaktım.

    benim önerim çocuk fenerbahçe'ye geçebiliyorsa geçsin. genç arkadaşımın en keyifli hissedeceği yer orası belliki. ama geçemiyorsa da bizde kalmalı. gönlü başka bir yerde olabilir ancak bundan iyi profesyonelliği öğrenebileceği bir durum yok. işin en sonunda sen bir kurumu temsil ediyorsun. hislerini bir kenara bırakıp o formanın peşinden gidenleri temsil etmelisin. özel hayatında kimi tutuyorsan tut. ergin ataman, gökhan gönül iyi örneklerdir. daha da örnek istersen bulursun, bu durum dünyanın en tuhaf hadisesi değil.

    ben istiyorum ki galatasaray'da futbol oynayan bir fenerli, istiyorsa fener basket maçına gitsin. tabi buradaki galatasaray, fenerbahçe yerine istediğiniz takımı yazabilirsiniz.

    bana sorarsanız çocuğun düzeltmesi gereken bir durum da yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın