resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3735
    bir lig sezonunda 29 gol atarak şampiyonluğa büyük katkı yapmış gomis'in yolu açık olsun. teşekkür ederiz.

    kabul edelim ki geçen sezon takımımızın yapısı -özellikle tudor döneminde- gomis için bulunmaz nimetti. hızlı kanatlar ve geçiş oyununda çok etkili bir takım ile ceza sahası içerisinde bir süper yıldız olan gomis güzel bir ten uyumuydu. ancak son dönemde terim'in set hücumları ile oyunu kurması, pas oyununda santrfor mevkisinden bekledikleri sebebiyle oyununda bir düşüş gözlenmişti. tıpkı fatih terim-burak yılmaz ekseninde olduğu gibi burada da bir kırılma yaşandı ve gomis'ten beklentilerinin daha fazla olduğunu hissettirdi terim.

    ben de burada terim gibi düşünüyorum. topa hükmetmek istiyorsanız sadece gol atan forvet size gelmez. üstelik gomis'in özelliklerine baktığınızda her sezon 29-30 bandında gol atabilecek bir santrfor olmadığını da görüyoruz. bu bağlamda bakarsak bence doğru zamanda yaşanmış bir ayrılıktır.

    gelelim 29 gol atan oyuncunun 6 milyon euroya satılmasına. bu bir yönetim beceriksizliği midir gerçekten...
    özellikle josef de souza ile kıyaslanarak o 12 gomis 6 yaklaşımı biraz abartıldı bence. gomis'in bize gelirken ödediğimiz bonservis ile sattığımız para arasında yaklaşık 4 milyon euro var. üstelik atılan 29 gol ve yaşadığımız şampiyonluk cabası.

    öte yandan josef 8 milyona geldi 12'ye gitti. aradaki fark ve fenerbahçe'ye getirisi sadece 4 milyon euro. ben bu kıyaslamada altta kaldığımız düşüncesine katılmıyorum o yüzden.

    son olarak gomis'in zam beklentisi ve taraftarla arasına kara kedi girmesi sürecini göz önüne alırsak bu sezon üzerine planlar yapmak ne derece doğru olurdu emin değilim. tüm bu değerlendirmelerden sonra yaşlı bir oyuncuyu kar ederek satmak bir yönetim zaafı değil aksine doğru bir tavırdır.

    yolun açık olsun sevgili gomis. bir değerdin ve değerini koruyarak gittin. her şey için teşekkürler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın