resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:36
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 1443
    suudi arabistan'a transferi gerçekleşmediğine göre taraftarın artık kendisine sahip çıkması ve destek olması gerek, zira ufukta gidebileceği bir başka takım görülmediği gibi kalan kısıtlı süre içinde takviye yapılma ihtimalinin en zayıf olduğu bölge de stoper mevkii(8 numara ve forvet transferlerinin aciliyeti de göz önünde bulundurulursa).

    2017-2018'in ikinci yarısındaki performansı kendisi hakkında kesinlikle kıstas olmamalı, zira daha önce de çokça belirtildiği üzere brezilya'dan sezon başladığında geldi bu adam ve doğru dürüst tatil yapmadan tudor'un bezdirici sezon öncesine maruz kaldı(östersunds fk maçlarında bile sahadaydı). evet, kağnı kadar ağır olmasının herhangi bir açıklaması yok ancak şu anda eldeki en önemli savunma oyuncusu da kendisi. iyi bir takım kurgusu ve gerekli maçlarda linnes/nagatomo gibi iki çabuk ve hızlı bekle birlikte oynatılarak yavaşlık problemi bir nebze çözülebilir hâle gelecektir.

    sezona en hazır başlayan oyuncu ayrıca kendisi, geçen sezonun ikinci yarısındaki hataya yatkın ve bezgin hâlinden eser yok.

    kalmasına sevinenlerdenim. takımda tek bir santrafor ve gerçek 8 numara olmadığı da düşünüldüğünde maicon çok da canımı sıkmıyor.

    p.s.: şampiyonlar ligi'nde estiğimiz sezon elimizdeki stoper rotasyonumuzun chedjou, dany, semih kaya ve gökhan zan'dan oluştuğunu da hatırlatayım. kâğıt üzerinde maicon, serdar aziz, ahmet çalık ve donk dörtlüsünden çok da üstün görünmüyorlar. üstelik mariano-nagatomo ikilisini de eboue-riera ikilisine göre daha tercih edilebilir buluyorum.

    taraftarı bu noktada tedirgin etmesi gereken şey, son iki haftadır izlediğimiz takım oyunu hüviyetinden uzak, tatsız ve dağınık oyun olmalı. bu da tamamen kaliteli bir forvet ve çok kaliteli bir iki yönlü orta saha ile belirlenecek. bu sebeple sezona iyi başlamış maicon'dan uzaklaşıp gelecek transferlere ve eldeki kuzey afrikalıların performansına odaklanmak(bu adamlardan bir şekilde verim ve derli toplu bir sistem içerisinde katkı almak zorundayız) çok daha akıl kârı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın