resim
Loris Sven Karius
Takım:-
Mevki:Kaleci
Yaş:31
Boy:1.91
Uyruk:Almanya
  • 101
    kötü bir kaleci değildir.

    futbolu daha detaylı takip edenler kendisini 16-17 yaşında tanımaya başladı. zamanında manchester city cüzi bir bonservis bedeli ödeyerek almıştı. tabii o yaşta ne manchester city'nin kalesine geçebildi, ne de kiralandığı mainz ile maça çıktı. mainz, kendisini önce kiraladı, sonra bonservissiz şekilde takıma kattı ve ilk kez 2012'de mainz ile bundesliga'da süre aldı. aldı ve sonra kaleyi tamamen devraldı.

    almanya'da hiçbir zaman neuer'in schalke'de gösterdiği o büyük performansı göstermedi. bahsettiğim altın performans 2009/2010 sezonu. zaten sonra bir sene daha schalke ile takılıp, bayern'e geçti. karius'ta öyle bir şey olmadı. karius ilk zamanlarından beri refleksleri iyi bir kaleci olarak biliniyor. ancak bir sürü problemi var. kendisi çıkayım alayım, yan topları toplayayım kalecisi değildir. muslera'yı yan topları zayıf diye aklınca ezmeye, göndermeye, maaşında indirime zorlamaya çalışan taraftalarımız karius'u taşla ezerdi hatta. karius iyi, hatta oldukça iyi bir çizgi kalecisidir.

    bu arada kendisi geçen sene de kötü değildi. geçen sene kaleyi devraldıktan sonra 10 maçı gol yemeden tamamladı, bunu premier lig'de yaptı. şampiyonlar liginde çok parlak değildi ancak beşiktaş bu sene orada oynamayacak. karius iyi kaleci, ligimizin üzerinde bir kaleci. ha muslera kendisinden daha tecrübeli, daha iyi kalecidir. muslera'nın ayakları daha iyidir, muslera daha bir libero kalecidir, daha uyanıktır, gerektiği zaman daha çok risk alır.

    beşiktaş bu sene ağır stoperleri ve ileride kurduğu hatla birlikte çok kontra atağa yakalanacak. bu pozisyonları sezip kalesinden çıkacak, bir de çizgide refleksleriyle topları kurtaracak kaleci yaşlıysa dahi 30 milyon euro'dan başlar, piyasa böyle. beşiktaş da karşı karşıya kaldıkça iyi çıkartabilecek, refleksleri iyi bir kaleci aldı. pivot forvetlerine orta yapma üzerine hücum kuran anadolu takımları büyük ihtimalle beşiktaş'a karşı gol bulur. stoperler kaçırdığı vakit karius hata yapabilir. ancak nasılsa stoperler ağır, biz aradan kaçar pozisyon yakalarız diyen takımlar bol bol karius'a takılabilir.

    beşiktaş'ın kaleden büyük problemleri var. başkan-hoca gerilimi, mali problemler, oyundaki aksaklık ortada. yoksa ligimizin seviyesi belli, zamanında orkun uşak ile de şampiyon olduk biz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın