• 31919
    "20 yıllık süreçte neyin başarı ya da başarısızlık olduğunu kamuoyu takdir edecek. şu başarı, şu başarısızlık demem yanlış olur. en azından stadını ilk defa fenerbahçe kendisi yaptı. aziz yıldırım ve arkadaşları yaptı. kendi kaynaklarımızla yaptık."

    "o stadın yapımıyla beraber devlet, bütün şehirlerde statlar yapmaya başladı. bu statlarla türk sporu daha ileriye gidecektir. en azından bunu yaptık. salonu yaptım, tesisler yaptım. bunun yanında da fenerbahçe'yi ekonomik olarak muazzam pozisyona getirdim."

    "3 temmuz'dan sonra ekonomik olarak sıkıntıya girdik. şimdiki sıkıntının sebebi budur. ortaga'yı, baliç'i, hooijdonk'u, alex'i, anelka'yı 25 yaşında getirdim. roberto carlos, şampiyon olduğu günün ertesinde türkiye'ye geldi."

    "o dönemde de şartlar böyleydi. geçen sene 11 oyuncu aldığımızda da aynıydı. yönetim isterse yapabilir. fenerbahçe, türkiye'nin en önemli kulübüdür. fenerbahçe ne kadar ileri giderse, türk sporu da o kadar ilerleyecektir. bu yüzden hepimiz fenerbahçe'yi destekleyelim."

    "zaman içinde 3 temmuz'da olanların, fetö tarafından yapıldığını görünce herkes tarafından destek gördük. dostlar o zaman daha çok sarıldı. gözaltına alındığım eve bir daha gitmedim. burayı yaptırdım, buraya yerleştim."

    "alex ile problemim yoktu. aykut hoca ile problemleri vardı. yönetici olarak bunu çözmem gerekiyordu ve kulübün kurumsal yapısına uygun olarak aykut hoca'yı tutarak olayı o şekilde çözdüm. alex, hapishanede de geldi, onun dışında da geldi. alex ile problemim yok."

    "spora tekrar dönmeyi düşünmüyorum. fenerbahçe dönemi benim için bitmiştir. bundan sonra sadece taraftarım. hiçbir zaman fenerbahçe politikaları içinde yer almam. bana sataşılmadığı sürece bundan sonra yorum yapmam."

    "hapiste hatıra çok. yalnız bir odada kalıyordum. diğerleri grup olarak kalıyordu. yemeği kantinden yiyorduk. ben devamlı konserve yiyordum. arada sırada dışarıdan tavuk getiriyorlardı. onları yedik, onların dışında oradaki insanlar nasıl yaşıyorsa biz de öyle yaşadık."

    "hapishane müdürü, çıktığım gün 'görüşmek istiyorum' dedi. 'gel' dedim geldi. 'buraya çok insan gelip gitti, geldiği günkü gibi giden bir tek sizsiniz' dedi."

    "bütün fenerbahçe'ye baksınlar. her yerde aziz yıldırım'ın yaptığı şeyler var. binalar, tesisler... her şeyi aziz yıldırım yaptı. saymaya başlarsan, sonuna kadar araya kimse giremez. özlenen fenerbahçe'deki bütün yıldız oyuncuları, aziz yıldırım ve arkadaşları getirdi."

    "yayın ihalesi yapılırken, '400 milyondan aşağı gitmeyecek' dediğimde 'sen parayı çakıl taşı mı zannediyorsun' dediler. parayı 150 milyon dolar'dan, 400 milyon dolar'a çıkardım. türk sporuna yaptığım katkıyı bundan sonra kimse yapamaz."

    "türk sporuna yapılması gerekenleri söyledim. takımları, ligleri ve tff'yi yeniden düzenlemek, yapılandırmak lazım. bunlar yapılınca türk futbolu çağ atlar."

    "hayvanseverim. aileden geçen bir şey bu. güvercin merakım çok. 200'den fazla güvercinim var. bütün hayvanlara karşı sıcak ilgim var. dayım, hayvanat bahçesi yaptığında ben de ona yardımcı oldum."

    "bazen sinema bazen kitap... devamlı kitap okuyorum. senede 1-2 defa sinemaya gidiyorum. sezen aksu dinlerim eskiden beri."

    aziz yıldırım

    (via: ntv)

    edit: ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın